Slik lager du pulled pork med kaffe

Pulled pork med kaffe? Ja, hvorfor ikke!

En tallerken med pulled pork står på en kjøkkenbenk Foto: Colourbox.com

Kaffe er nydelig å bruke i matlaging. For eksempel passer den bitre kaffesmaken svært godt sammen med kjøtt. Her får du derfor en oppskrift på pulled pork med kaffe!

Pulled pork er marinert svinekjøtt som er langtidsstekt på lav temperatur. Navnet kommer rett og slett fra at man river kjøttet fra hverandre når det er ferdig. Pulled pork serveres tradisjonelt med BBQ-saus på burgerbrød, men det er også mulig å bruke det til taco, bakt potet, i pitabrød, ved siden av suppe … her er det altså mange muligheter til å variere!

Oppskrift på pulled pork med kaffe

Til denne oppskriften anbefaler vi å bruke en mørkbrent og kraftig kaffe, ettersom denne vil komplementere kjøttsmaken godt. Prøv for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.

Ingredienser

  • 1 kg beinfri svinenakke
  • 60 gram sukker
  • 30 gram grovmalt kaffe
  • 60 gram flaksalt
  • ½ dl mørk sirup
  • ½ dl eplesidereddik
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen sukker, kaffe og salt i en bolle. Gni inn kjøttet med blandingen.
  2. Pakk kjøttet inn i plast, og putt i kjøleskapet i 12–24 timer.
  3. Forvarm ovnen til 125ºC.
  4. Skyll av kjøttet, og putt det i en ovnspanne. Stek det i omtrent 6 timer. Bruk en skje til å fukte kjøttet med stekesjyen med jevne mellomrom mens kjøttet stekes.
  5. Når kjøttets kjernetemperatur når 86ºC, tar du det ut av ovnen og lar det hvile i 20 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 260ºC.
  7. Hell sirup og eplesidereddik i en liten kjele, og la det koke opp. Tilsett salt og pepper. La det småkoke i 10 minutter, til det begynner å tykne.
  8. Hell glaseringen over kjøttet, og stek det videre i 15 minutter.
  9. La kjøttet avkjøles noe før du «river» det fra hverandre.

Relaterte artikler