Kjøttmarinade med kaffe gir smakfullt resultat

Kaffe kan brukes til så mangt – for eksempel i kjøttmarinade.

Et kjøttstykke med kjøttmarinade med kaffe ligger på en skjærefjøl Har du litt kaffe til overs? Da kan du bruke det i en marinade. Foto: Tellus Works

Her får du oppskriften på en kjøttmarinade med kaffe. Med denne kaffemarinaden vil kjøttet bli utrolig saftig og godt. Den bitre og nøtteaktige smaken til kaffe passer nemlig perfekt sammen med rødt kjøtt.

Kaffe komplementerer de sterke smakene til kjøttet, og er derfor en super ingrediens å bruke i kjøttmarinade.

Oppskrift på kjøttmarinade med kaffe

Ulike kaffetyper vil gi litt ulik smaksprofil på kjøttmarinaden. Mens lysbrent kaffe vil gi en litt mildere kaffesmak, vil mørkbrent kaffe gi en kraftig smak. Prøv deg derfor gjerne frem med ulike typer kaffe!

Se video av fremgangsmåten på KaffeGeek sin Facebook-side!

Ingredienser

  • 150 gram tomatpuré
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 kopper sterk kaffe
  • 2 ss Sriracha, evt. annen chilipaste
  • 1 ss sukker
  • 1 ss riseddik

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløken, og bland alle ingrediensene sammen i en middels stor bolle.
  2. Dynk kjøttstykkene i marinaden, slik at alt kjøttet er dekket. Dekk bollen med plastfilm, og sett i kjøleskapet i minst 6 timer.
  3. Ta kjøttstykkene ut av marinaden, og legg dem på tørkepapir. Tørk godt av på begge sider av kjøttstykkene.
  4. Gni litt salt inn i kjøttet, og stek i panne eller på grillen.
  5. Server gjerne sammen med saltbakte poteter og frisk salat!

Relaterte artikler