Oppskrift på deilig kaffehummus

Imponer gjester ved å servere hjemmelaget kaffehummus til grillmaten!

Et bord er fylt opp med hummus og diverse kryddere Kaffesmaken passer svært godt i hummus. Foto: Colourbox.com

Kaffe er ikke bare godt som drikke – det er også svært godt i matlaging! Kan vi for eksempel friste med denne oppskriften på kaffehummus?

Hummus er det arabiske ordet for «kikerter», og det er derfor ingen overraskelse at hummus er en kikertpuré som blir mye brukt i arabiske land. Hummus kan brukes som erstatning for poteter eller ris til middag, men smaker også godt som en dip til grønnsaker eller brød. Enda bedre blir hummusen når man også tilsetter kaffe i oppskriften, og får kaffehummus.

Oppskrift på kaffehummus

Ingredienser

  • 450 gram ferdigkokte kikerter
  • 3–4 hvitløksfedd
  • 1 ss tahini
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 dl kaffe
  • 2 ts salt
  • Saften av 1 sitron
  • litt kajennepepper

Fremgangsmåte

  1. Hell kikertene i et dørslag og skyll dem godt.
  2. Ha alle ingrediensene bortsett fra olivenolje og krydder i en blender, og kjør til du får en fin puré. Tilsett deretter olivenolje litt etter litt til du får ønsket konsistens.
  3. Smak til med salt, og eventuelt kajennepepper. Tilsett mer sitronsaft om nødvendig.
  4. Ha kaffehummus i en skål, og drypp over god olivenolje. Server gjerne hummusen til grillmat, eller ved siden av nybakt loff!

Relaterte artikler