Oppskrift på amerikanske pannekaker med kaffe

Tykke og luftige pannekaker med deilig smak av kaffe!

En person heller sirup over amerikanske pannekaker, mens en mokkakanne står på bordet ved siden av pannekakene Hva passer vel bedre til frokost enn pannekaker med kaffe? Foto: Colourbox.com

Pannekaker er en storfavoritt, og det er det en grunn til! De passer like godt til frokost som til middag – og blir faktisk enda bedre dersom man tilsetter kaffe i røren. Det er utrolig hvor stor forskjell kun én ekstra ingrediens gjør!

Noe av det flotte med pannekaker er at man har mange variasjonsmuligheter. Man kan variere toppingen – hva med for eksempel syltetøy, bacon eller krem, eller en middagsvariant med tomat- og kjøttfyll? I tillegg er det enkelt å variere selve pannekakerøren. Her får du en oppskrift på luftige pannekaker med kaffe.

Oppskrift på pannekaker med kaffe

I denne pannekakeoppskriften er det viktig å bruke nymalte kaffebønner. Det gir nemlig best smak! Bruk gjerne Evergood Classic.

Dersom du har en favorittoppskrift på pannekaker, må du gjerne bruke den og tilsette malt kaffe – eller så kan du bruke oppskriften nedenfor. Den gir nok til ca. 6 pannekaker.

Se video av fremgangsmåten på KaffeGeek sin Facebook-side!

Ingredienser

 • 2 ss nymalt kaffe
 • 2 egg
 • 2,5 dl helmelk
 • 3 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • ½ ts salt
 • 1 ss sukker
 • 50 gram smeltet smør

Fremgangsmåte

 1. Visp sammen egg og melk i en stor bolle.
 2. Visp inn de tørre ingrediensene til du har en glatt røre.
 3. Smelt smøret, og rør det forsiktig inn i røren.
 4. La pannekakerøren svelle i minst 15 minutter.
 5. Varm en stekepanne med litt smør. Stek én og én pannekake på middels varme. Du kan snu pannekakene når de begynner å stivne og det dannes bobler på overflaten. De er ferdigstekt når de er gyllenbrune og luftige.
 6. Hold pannekakene varme under et håndkle eller i ovnen mens du steker ferdig resten av pannekakene.
 7. Server de nystekte pannekakene med lønnesirup og nytraktet kaffe!

Relaterte artikler