Oppskrift på kaffeglasert bacon

Både kaffe og bacon er faste innslag på frokostbordet, så hvorfor ikke kombinere de to?

Masse bacon ligger på en tallerken Kaffe + bacon = sant. Foto: Colourbox.com

Matbutikken Aldi lanserte nylig kaffeglasert bacon i Storbritannia. Baconet har en søtlig smak med hint av karamell. Selv om mange var skeptiske, fikk baconet svært positive tilbakemeldinger.

Dessverre er det ingen matbutikker her til lands som selger kaffeglasert bacon, men det er likevel ingen grunn til bekymring – det er nemlig enkelt å lage det selv.

Oppskrift på kaffeglasert bacon

Kombinasjonen søtt og salt er noe vi aldri kommer til å gå lei av, og det er derfor kaffeglasert bacon blir så godt. Baconet kan spises sammen med egg, på brødskiven, på pannekaker – eller helt alene.

Ingredienser

  • 200 gram bacon
  • 1 dl espresso *
  • 0,5 dl lønnesirup
  • 0,5 dl sukker

* Dersom du ikke har espresso, kan du også trakte svært sterk kaffe. Vi anbefaler å bruke enten Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World-serien.

Fremgangsmåte

  1. Varm opp ovnen til 200ºC.
  2. Legg baconet på et stekebrett dekket med bakepapir.
  3. Bland sammen espresso, lønnesirup og sukker i en liten bolle.
  4. Bruk en pensel til å påføre kaffeblandingen på baconet.
  5. Stek baconet i 5 minutter.
  6. Ta stekebrettet ut av ovnen og snu baconskivene. Pensle på kaffeblandingen.
  7. Stek baconet i 5 minutter til.

Relaterte artikler