Hjemmelaget eplesyltetøy med kaffe

Søtt, syrlig og bittert – en perfekt kombinasjon!

Et ostefat med kjeks, eplesyltetøy med kaffe og blåmuggost Imponer gjester med dette syltetøyet! Foto: Tellus Works

Kan vi friste med hjemmelaget eplesyltetøy? Denne oppskriften har en hemmelig ingrediens – nemlig kaffe!

Eplesyltetøy er søtt og syrlig, og den bitre kaffen komplementerer disse smakene svært godt. Eplesyltetøy kan brukes på alt fra brødskiver og knekkebrød til vafler og havregrøt, og ikke minst som fyll i bakverk og kaker. Og dersom du tar frem dette syltetøyet sammen med ostefatet, kommer det garantert til å bli en snakkis!

Oppskrift på eplesyltetøy med kaffe

Det høres kanskje innviklet ut å lage hjemmelaget syltetøy, men det er faktisk overraskende enkelt. Syltetøyet får også lang holdbarhet, ettersom man fyller opp syltetøyglassene mens syltetøyet fortsatt er varmt. Dette gjør at glassene blir vakuumforseglet når syltetøyet avkjøles. Du kan derfor lage store porsjoner av gangen, slik at du alltids har syltetøy på lager!

Nærbilde av en kjeks med blåmuggost og hjemmelaget eplesyltetøy med kaffe

Eplesyltetøy med kaffe passer for eksempel svært godt på ostefatet. Foto: Tellus Works

Ingredienser

  • 5 epler
  • 3 dl sterk kaffe
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts allehånde
  • 1 pakke syltepulver (pektin)

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplene, og del dem opp i båter.
  2. Ha eplebåtene og kaffen i en liten kjele, og la det koke i 10 minutter til eplene er møre.
  3. Bruk en stavmikser til å mose eplene.
  4. Tilsett allehånde, syltepulver og brunt sukker i blandingen. Kok opp på høy varme.
  5. La syltetøyet fosskoke i 30 sekunder. Fjern eventuelt skum med en skje.
  6. Fyll nyvaskede og forvarmede syltetøyglass helt opp, og skru på lokket umiddelbart. Når syltetøyet avkjøles, vil glassene bli vakuumforseglet.

Oppbevar syltetøyglassene mørkt og kjølig. Åpnede glass bør oppbevares i kjøleskap.

Se video av fremgangsmåten på KaffeGeek sin Facebook-side.

Relaterte artikler