Kaffegelé – en barnedessert for voksne

Hjemmelaget gelé på sitt beste!

Et glass med vaniljemelk og hjemmelaget kaffegelé står på et bord Kaffegelé er en morsom vri på den klassiske barnedesserten. Foto: Tellus Works

Gelé er en klassisk barnedessert. Dersom du serverer kaffegelé, kommer imidlertid de voksne til å kaste seg over den.

Når man lager gelé, er det vanlig å lage det fra ferdigpakker – enten spiseklar gelé, eller pulver som blandes med vann. Men dersom du noen gang har laget gelé fra bunnen av, for eksempel med frukt eller bær, vet du at en helt ny verden åpner seg. Hjemmelaget gelé er nemlig noe helt annet enn kjøpegelé. Det beste er at man har mye større valgmulighet, for det er kun fantasien som setter grenser for hvilke smaker du kan gi geléen. Og hva er vel da bedre enn å lage hjemmelaget kaffegelé?

Oppskrift på kaffegelé

Den gode nyheten er at det er svært enkelt å lage egen gelé. Selv om det er litt mer jobb enn å bruke en pulverpakke, er det ikke spesielt mye mer tidkrevende, og resultatet blir helt fantastisk godt. Vi kan love at det er verdt å teste ut! Du kan lage gelé med mer eller mindre alt av frukt og bær, men her har vi selvsagt laget gelé med kaffesmak.

For at kaffegeléen skal bli så god som mulig, er det viktig å bruke gode kaffebønner. Bruk gjerne favoritten din. Dersom du har kaffekvern, anbefaler vi å male bønnene selv, men det fungerer også fint med ferdigmalt kaffe.

Ingredienser

  • 2 dl nytraktet kaffe
  • 4 gelatinplater
  • 0,5 dl sukker
  • Vaniljemelk, eventuelt vaniljesaus

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann.
  2. Rør ut sukker i den varme kaffen til det har løst seg opp.
  3. Tilsett deretter gelatinplatene og rør de ut i kaffen.
  4. Hell kaffeblandingen over i en beholder, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer.
  5. Steam vaniljemelk og hell over geléen. Du kan eventuelt bruke vaniljesaus dersom du foretrekker det.
  6. Pynt gjerne med litt revet 70 % sjokolade!

Relaterte artikler