Kaffegelé som smaksforsterker og pynt

Kaffegelé er enkelt å tilberede og smaker deilig! Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke den til.

Kaffegelé er enkelt å lage. Foto: Colourbox.com

Kaffe er en fantastisk drikk i seg selv, men du kan selvfølgelig bruke kaffe på andre måter også.  En vri som er ganske ny, er kaffegelé.

Kaffegelé er enkelt å tilberede, og smaker deilig! Her gir vi deg både oppskriften til selve kaffegeléen, og en oppskrift på en kaffemoussekake hvor det passer ypperlig med kaffegelé som lokk.

Med kjeksbunn og moccamousse

Dersom du skal lage kaffegeléen som en del av en større dessert, kan vi anbefale å bruke en kjeksbunn med Gjendekjeks og kaffe. Kjeksbunnen kan gjerne dekkes med moccamousse. Over moussen kan du helle et lag med kaffegelé. For å sette kronen på verket, kan du pynte det hele med Mokkabønner og kremdotter.

Slik lager du kaffegelé

Oppskriften på kaffegeléen er svært enkel.

Ingredienser

  • 4 dl sterk kaffe
  • 2 strøkne ts gelatinpulver eller Agar Agar
    Det enkleste i denne oppskriften er å bruke Agar Agar, som er et bindemiddel i pulverform. Pulveret er utvunnet av soltørket sjøtang, og egner seg for både vegetarianere og veganere, i motsetning til animalsk gelatin.
  • 2 strøkne ts sukker eller Sukrin gold

Fremgangsmåte

  1. Med Agar Agar kan du bruke kald kaffe, og da er det bare å tilsette Agar Agar i den avkjølte kaffen. Dersom du bruker gelatin, må du bruke varm kaffe. Tilsett gelatinen i den varme kaffen og rør til den er oppløst. Vent deretter til kaffen er avkjølt.
  2. Tilsett sukker eller Sukrin Gold og rør til det er oppløst.
  3. Sett geléen til side til den tykner litt, før du heller den over moussen

Om du bare vil lage geléen, uten kake, er det bare fantasien som setter grenser! Du kan for eksempel servere den i en kald kaffedrikk, gjerne i kombinasjon med litt krem. Du kan også skjære den i ruter og bruke den som pynt på kaker. Eller du kan putte geléen i porsjonsformer og spise den slik den er, for eksempel med litt vaniljesaus.

Relaterte artikler