2 minutter

Fyldig kaffeostekake med sjokoladeglasur

Denne ostekaken nærmest smelter på tungen!

Et kakestykke av en kaffeostekake ligger på en tallerken, med resten av kaken stående i bakgrunnen. Hva er vel bedre en kaffe og sjokolade kombinert i en kake? Foto: Nadin Martinuzzi

Ostekaker er overraskende enkelt å lage, men er likevel alltid noe som imponerer gjester.

Dersom du disker opp med vår fyldige kaffeostekake med sjokoladeglasur, kommer den til å bli kveldens høydepunkt.

Oppskrift på kaffeostekake

Noe av det fine med ostekaker er at man kan smaksette ostefyllet med mer eller mindre hva som helst – for eksempel jordbær, bringebær, pasjonsfrukt, appelsin, sitron eller vanilje. Vår kaffeostekake kombinerer to favoritter: kaffe og sjokolade.

Bruk gjerne en kaffe med smak av sjokolade, slik som Blå Java fra Coffee of the World-serien.

Ingredienser – kakebunn

  • 2 pakker oreokjeks
  • 100 g smeltet smør
  • 0,5 dl kaffe

Ingredienser – ostefyll

  • 200 g mørk sjokolade – 70 % kakao
  • 800 g romtemperert naturell kremost
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g sukker
  • 2 ts kakao
  • 1 egg

Ingredienser – sjokoladeglasur

En kaffeostekake med sjokoladeglasur står på et serveringsfat.

Denne kaffeostekaken kommer til å bli en sikker vinner. Foto: Nadin Martinuzzi

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175ºC, over- og undervarme. Dekk en rund springform (24 cm diameter) med bakepapir. Smør kantene.
  2. Lag bunnen ved å smelte smør i en kjele, og tilsette nytraktet kaffe. Knus oreokjeksene godt, enten med stavmikser eller i en pose for hånd. Hell oreokjeksene over i kjelen med smørblandingen og bland det godt sammen. Hell blandingen over i springformen, og press den utover med en slikkepott.
  3. Stek bunnen på nederste rille i stekeovnen i 10 minutter. Ta bunnen ut av ovnen, og senk temperaturen til 150ºC.
  4. Lag fyllet ved å smelte sjokolade i vannbad. Pisk sammen kremost, vaniljesukker, sukker og kakao. Rør inn egget. Tilsett deretter i den smeltede sjokoladen. Ikke pisk for mye i ostefyllet – da vil det kunne bli mye luft i blandingen, og ostekaken vil da blåse seg opp under steking og synke sammen igjen når den avkjøles.
  5. Hell osteblandingen over kjeksbunnen, og sett kaken tilbake i ovnen. Stek ostekaken i 35–40 minutter. Kaken skal være nesten stiv i midten, men ikke helt – den stivner mer når den er avkjølt.
  6. La kaken avkjøles, først litt på benken, før den settes i kjøleskapet.
  7. Lag sjokoladeglasur mens kaken står til avkjøling. Dette gjøres ved å koke opp kremfløte i en liten kjele. Når fløten koker, tar du kjelen av varmen og tilsetter kaffe og grovhakket sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør sjokoladeglasuren jevn, og avkjøl til den får romtemperatur.
  8. Ta kaken ut av kjøleskapet, og hell sjokoladeglasuren over kaken.