Slik lager du mocca ‘pot de crème’ med appelsin
Pudding og mousse møtes i denne franske desserten!
Mocca pot de crème med appelsin smaker helt himmelsk! Foto: Tellus Works
Har du lyst til å imponere gjestene dine med en ny dessert? Eller er du bare fysen på noe ekstra godt? Da bør du ta en titt på denne oppskriften!
Du får her oppskriften på mocca pot de crème med appelsin. Søt sjokolade, bitter kaffe og frisk appelsin – hva kan vel bli bedre enn denne herlige kombinasjonen?
Oppskrift på mocca pot de crème med appelsin
Pot de crème er en fransk dessert som kan minne litt om en blanding mellom sjokoladepudding og sjokolademousse. Desserten kommer til å imponere både gjestene og smaksløkene dine, og er til tross for det fancy navnet ganske enkel å lage.
Desserten smaker ekstra godt sammen med en kopp nytraktet kaffe. Foto: Tellus Works
Ingredienser
- 3 ss sukker, brunt eller hvitt
- 2,5 dl kremfløte
- 100 gram mørk kokesjokolade
- ½ shot mørk espresso
- Saften fra ½ appelsin
Fremgangsmåte
- Hakk sjokoladen i små biter, og ha den i en bolle. Hell over kaffen.
- Ha fløte, sukker og appelsinsaft i en kjele.
- Kok opp fløteblandingen over medium varme, og rør kontinuerlig slik at det ikke brenner seg. Trekk kjelen fra varmen straks fløten begynner å boble.
- Hell fløteblandingen over sjokoladen.
- La blandingen stå i et minutts tid slik at sjokoladen smelter, før du rører det sammen.
- Visp sammen blandingen i et par minutter til den får konsistensen til en tykk sjokoladesaus.
- Hell over i egnede glass, og sett i kjøleskapet. La det avkjøles i minst 4 timer.
- Server med en kremdott, litt revet sjokolade og en remse med appelsinskall!