Lag moccamousse med deilig kaffesmak

At kaffe og sjokolade passer perfekt sammen, er vi mange som mener.

En kaffekopp med sjokolademousse. Moussen er toppet med et klatt pisket krem og tre kaffebønner. Moussen kan gjerne toppes med pisket krem. Foto: Colourbox.com

At kaffe og sjokolade med fordel kan kombineres i desserter er det ingen uenighet om.

Kaffe og sjokolade har blitt kombinert i årevis, og det er det en grunn til – det er en helt upåklagelig kombinasjon. Det er en grunn til at moccaen finnes på menyen til enhver kaffebar! I denne oppskriften kombinerer vi kaffe og sjokolade i en deilig moccamousse, som har det beste fra begge verdener.

Oppskrift på moccamousse

Oppskriften krever få ingredienser og er enkel å følge. Den gir nok mousse til 4 porsjoner.

Ingredienser

  • 4 striper mørk sjokolade
  • 4 egg
  • 2 ts kruttsterk espresso*

* Dersom du ikke har espressomaskin og ikke får laget espresso, kan du bruke frysetørket kaffe. Denne røres da inn i sjokolademassen før du tilsetter eggeplommene.

Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokoladen i vannbad. Pass på at den ikke blir for varm.
  2. Skill eggeplommer og eggehviter fra hverandre. Rør inn én og én eggeplomme i den smeltede sjokoladen.
  3. Visp eggehvitene stive, og vend den avkjølte espressoen inn i eggehvitene. Vend deretter sjokolademassen sammen med eggehvitene.
  4. Hell moussen over i porsjonsskåler (eller aller helst kaffekopper!) og sett kjølig i minst tre timer før servering.
  5. Dersom du synes moussen blir litt for kraftig, kan den pyntes med pisket krem og revet sjokolade. Du kan også pynte med hele kaffebønner for et lite krønsj.
  6. Nyt en kopp med deilig, hjemmelaget moccamousse!

Relaterte artikler