2 minutter

Oppskrift på kaffebønnekaker

Ikke bare smaker disse kakene godt, men de ser også utrolig stilig ut!

Et brett med kaffebønnekaker står på et bord. Hva med å bake kaffebønnekaker i løpet av helgen? Foto: Nadin Martinuzzi

Kan vi friste med deilige kaffebønnekaker?

Kaffebønnekaker, eller kaffebønnekjeks, har deilig kaffesmak og er formet som kaffebønner. De kommer til å slå an for alle kaffeelskere!

Oppskrift på kaffebønnekake

Selv om man kanskje ikke får så mange overraskelsesbesøk for tiden, er det alltid greit å ha noen søtsaker klart i fryseren – bare i tilfelle. Eller kanskje man rett og slett blir fysen på noe en lørdagskveld?

Denne kakedeigen kan fryses rå, og kakene kan stekes fra frossen tilstand. Rull de gjerne til små baller før de fryses, så kan du ta frem nøyaktig så mange kjeks du trenger. På denne måten vil du alltid ha nystekte kaker å servere til gjestene dine, eller kose deg med på egenhånd!

Bruk gjerne Evergood Dark Roast i denne oppskriften, slik at kjeksene får kraftig smak av kaffe.

Ingredienser

  • 2 ss kaffe (ferdigtraktet)
  • 1 eggeplomme
  • 1,5 dl melis
  • 100 g romtemperert smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ss maizenna
  • 2 ss kakaopulver
  • ¼ ts salt
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen melis og romtemperert smør i en stor bolle. Rør godt til blandingen får smidig konsistens.
  2. Tilsett eggeplommen og rør den godt inn.
  3. Tilsett deretter kaffen, og visp sammen deigen til den er smidig.
  4. Tilsett resten av ingrediensene, og rør til deigen er fast og fin. Sett deigen til avkjøling i kjøleskapet i 20–30 minutter.
  5. Scoop 1 ts med deig og legg den i håndflaten. Rull den så forsiktig til en oval form, og legg den på et stekebrett dekket med bakepapir. Dersom deigen er klissete, kan du fukte hendene litt slik at deigballene ikke setter seg fast.
  6. Bruk en kniv eller tuppen på en slikkepott til å lage en horisontal linje midt på kaken.
  7. Stek kakene på 175ºC på over- og undervarme i ca. 12 minutter. Følg med mot slutten av steketiden.
  8. Kjøl ned kakene på en rist.