< 1 minutt

Saftige banan- og kaffemuffins

Disse muffinsene kombinerer sødmen til bananer med syrligheten og bitterheten til kaffe, og det er en perfekt kombinasjon.

Tre banan- og kaffemuffins ligger på en tallerken på et bord. Banan gjør bakverk ekstra saftig. Foto: Nadin Martinuzzi

Dersom du har noen litt brune bananer liggende, passer de ypperlig i muffins.

Bananer er søte og næringsrike, og gjør bakverk ekstremt saftig. Denne oppskriften på banan- og kaffemuffins kombinerer sødmen til bananene med syrligheten og bitterheten til kaffe.

Oppskrift på banan- og kaffemuffins

Oppskriften gir nok til omtrent 12 muffins. Muffinsene kan fint fryses. Dersom du bytter ut noe av sukkeret med søtning, for eksempel sukrin, vil du få en litt sunnere variant. Du kan da nyte et par muffins til lunsj med god samvittighet!

Ingredienser

  • 2 egg
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 4 ss kaffe
  • 2 ts kanel
  • 2–3 godt modne bananer

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
  2. Bland sammen hvetemel, bakepulver og kanel.
  3. Smelt smøret og tilsett kaffe.
  4. Knus bananene i en egen bolle til en tynn smørje, enten for hånd eller med stavmikser.
  5. Vend forsiktig melblandingen, smør og bananene inn i eggedosisen.
  6. Fyll muffinsformer ca. 2/3 fulle.
  7. Stek muffinsene på 200ºC i 15–20 minutter.
  8. Avkjøl muffinsene på en rist.
Banan- og kaffemuffins ligger til avkjøling på en rist.

Muffinsene bør avkjøles på rist når de kommer ut av ovnen. Foto: Nadin Martinuzzi