2 minutter

Saftig bananbrød med kaffe

Her får du oppskriften på deilig bananbrød med sjokolade og kaffe!

Et bananbrød står nystekt på et bord, fortsatt i brødformen Dersom du ønsker, kan du toppe bananbrødet med en splittet banan, slik som på dette bildet. Foto: Colourbox.com

Har du lyst til å gjøre bananbrød enda bedre enn det allerede er? Da kan vi anbefale å tilsette kaffe. Banan, sjokolade og kaffe er nemlig en uslåelig kombinasjon.

Grunnen til at bananbrød er så populært, er fordi banan gjør bakverk utrolig saftig. Og når du kombinerer det med kaffe, blir resultatet enda bedre.

Oppskrift på bananbrød med kaffe

Dette bananbrødet smaker aller best rykende ferskt, gjerne med litt smør, slik at smøret smelter inn i bananbrødet. Til drikke anbefaler vi en kopp nytraktet kaffe og et glass med iskald melk!

Denne oppskriften gir nok til to bananbrød. De kan fint fryses ned, og har da en holdbarhet på opptil tre måneder. Du bør da fryse ned bananbrødet umiddelbart etter at det har avkjølt seg. Pakk det først inn i aluminiumsfolie, før du putter det i en lufttett plastpose.

Ingredienser

  • 3,5 dl vegetabilsk olje
  • 9,5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ts kanel
  • ½ ts muskat
  • 3 godt modne bananer, most
  • 4 dl brunt sukker
  • 2,5 dl sterk kaffe
  • 4 store egg, romtemperert
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • ¼ ts mandelekstrakt
  • 340 gram sjokoladechips

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175ºC, over- og undervarme.
  2. Smør to brødformer med litt olje, og strø deretter hvetemel i formene. Tøm ut det overflødige melet. Eventuelt kan du bruke bakepapir, dersom du synes det er enklere.
  3. Bland sammen alt det tørre.
  4. Mos bananene, og bland bananmosen sammen med kaffen til det er godt blandet.
  5. Pisk sammen olje og brunt sukker i en bolle. Pisk deretter inn eggene, ett av gangen. Tilsett vaniljeekstrakt og mandelekstrakt.
  6. Tilsett melblandingen og bananblandingen litt om hverandre mens du rører. Begynn og avslutt med melblanding.
  7. Vend sjokoladechips forsiktig inn. Dersom du ikke har sjokoladechips, kan du fint bruke grovhakket sjokolade.
  8. Hell røren over i brødformene, og stek i 60–70 minutter. Pass på mot slutten av steketiden – sjekk gjerne brødene med en kakepinne. Dersom det sitter fast røre på kakepinnen, trenger bananbrødene litt mer tid.
  9. Avkjøl bananbrødene i formene i 20 minutter på en rist, før de tas forsiktig ut av formene.
  10. Server gjerne bananbrødene helt ferske, mens de fortsatt er varme!

Kilde: washingtonpost.com