Gulrotkake med espresso

Hvordan kan man få en enda saftigere gulrotkake? Det er enkelt – bare tilsett kaffe!

To biter er skåret ut av en gulrotkake pyntet med godterigulrøtter Gulrotkake er saftig og digg! Foto: Colourbox.com

Gulrotkake er en klassiker av en grunn. Den er lun og krydret, og er perfekt når høsten kommer snikende.

På grunn av gulrøttene blir gulrotkaker utrolig saftige. Denne oppskriften er intet unntak! Vi har her også tilsatt espresso, og kaffesmaken komplementerer krydderet i kaken svært godt.

Oppskrift på gulrotkake med espresso

Dersom du har en favorittoppskrift på gulrotkake, kan du fint bruke den og tilsette espresso – eller så kan du følge oppskriften under.

Bruk gjerne en kraftig kaffe med hint av sjokolade og nøtter, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.

Ingredienser – kake

  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl mel
  • 2 ts kanel
  • ½ ts allehånde
  • 1 ts salt
  • 2 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl soyaolje
  • 5 dl revet gulrot
  • 2 dl hakkede pekannøtter (kan sløyfes)
  • 1 dl rosiner (kan sløyfes)
  • 30 ml espresso*

* Dersom du ikke har espresso, kan du bruke ekstra sterk kaffe.

Ingredienser – kremostglasur

  • 100 gram smør, romtemperert
  • 200 gram kremost naturell, romtemperert
  • 100–150 gram siktet melis

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180ºC.
  2. Pisk egg og sukker hvitt.
  3. Sikt inn de tørre ingrediensene.
  4. Bland i olje, espresso, gulrøtter, pekannøtter og rosiner.
  5. Hell røren i en kakeform og stek i 45–50 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kaken avkjøles fullstendig før du stryker på glasur.
  6. Lag kremostglasur ved å piske sammen smør og kremost. Sikt deretter inn melisen. Smak til med mer eller mindre melis, slik at den blir så søt du ønsker at den skal være.
  7. Pynt gjerne kaken med hele eller malte kaffebønner!

Tips!

Dersom du er som oss, og synes kremostglasur er noe av det beste som finnes, kan du godt lage dobbel mengde glasur!

Relaterte artikler