Fudgy brownie med kaffeglasur

Se for deg en brownie toppet med kaffe- og sjokoladekrem som smelter på tungen. Prøv Ida Gran-Jansens oppskrift på denne farlig gode brownien!

Fudgy brownie med kaffefrosting Får du også vann i munnen av å tenke på denne kaken? Foto: Ida Gran-Jansen

Kombinasjonen sjokolade og kaffe er aldri feil. Her får du oppskriften på brownie med kaffeglasur.

Vi kommer aldri til å gå lei av kombinasjonen kaffe og sjokolade, eller kombinasjonen kaffe og matlaging – spesielt ikke når det kommer til kaker. Vi gir deg derfor her en oppskrift på en deilig og klissete brownie med kaffeglasur som smelter på tungen.

Oppskrift

Når du velger kaffe, er det viktig å vite at ikke alle kaffetyper passer like godt til sjokolade eller kremfløte. I denne oppskriften er det brukt Evergood Classic, som passer utmerket.

Beregn ca. 50 minutter på å lage brownie med kaffeglasur.

Ingredienser – brownie

  • 175 g smør
  • 225 g mørk kokesjokolade
  • 3 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 75 g brunt sukker, farin
  • 100 g hvetemel
  • 1/8 ts natron
  • 2 klyper salt

Ingredienser – kaffeglasur

  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • 1 ss brunt sukker, farin
  • 0,5 dl ferdigtraktet Evergood Classic
  • 1 klype malt
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 75 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175ºC. Kle en kakeform på 20×27 cm med bakepapir og sett til side.
  2. Smelt smør og sjokolade på svak varme i en liten kjele, og avkjøl i 10 min. Pisk egg og sukker i ca. 4 minutter på medium hastighet. Hell sjokoladeblandingen i eggblandingen, og rør godt sammen.
  3. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend inn i røren. Hell røren i formen og stek i ca. 30–35 minutter, eller til brownien er fast, men myk inni. Husk at den fortsatt skal være fudgy på innsiden!
  4. Avkjøl brownien helt.
  5. For å lage glasuren, kan du først trakte sterk Evergood Classic.
  6. Varm opp kremfløte og smør. Hell i finhakket sjokolade, kaffe, salt og brunt sukker. Rør alt sammen til sjokoladen smelter.
  7. Sett den flytende glasuren i kjøleskapet og avkjøl den helt, slik at den blir kald. Pisk den så opp med en elektrisk pisk til du får en tykkere og lysere glasur. Ikke overpisk, for da kan den skille seg ettersom det er kremfløte i den.
  8. Smør glasuren over den avkjølte brownien.

Oppskriften er lånt fra Ida Gran-Jansen sin blogg.

Relaterte artikler