Sjokoladekakebiter er en hybrid mellom kake og brownie
Disse sjokoladekakebitene med sjokoladeglasur smaker ikke bare digg – de er også enkle å lage.
Saftig og digg – kan det bli stort bedre? Foto: Ida Gran-Jansen
Det er ikke rart at denne oppskriften på sjokoladekakebiter er så god som den er, for den inneholder kaffe og sjokoladebiter – av både lys og mørk sjokolade.
Kaffen er med på å gi oppskriften på sjokoladekakebiter en supergod smak. Det er en fordel å bruke en kraftig kaffe, og du må gjerne lage den litt sterk for at kaffesmaken skal komme frem. Dette er en oppskrift fra Ida Gran-Jansen, og hun har brukt Evergood Dark Roast. Hun har laget kaffen på en presskanne, men det er ikke noe i veien for å bruke andre tilberedningsmetoder.
Oppskrift på sjokoladekakerbiter med sjokoladeglasur
Ingredienser – kake
- 150 g smør
- 0,75 dl sterk kaffe
- 3 egg
- 175 g hvetemel
- ½ ts bakepulver
- 50 g kakaopulver
- 1 ts vaniljesukker
- ½ ts salt
- 100 g sukker
- 100 g brunt sukker (farin)
- 100 g mørk sjokolade i biter
- 100 g lys sjokolade i biter
Ingredienser – glasur
- 0,75 dl kremfløte
- 50 g mørk sjokolade
- 2 klyper salt
Fremgangsmåte – kake
- Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en form som er ca. 25 x 18 cm med bakepapir.
- Smelt smøret og hell i kaffe. Sett til side og la avkjøle mens du blander sammen hvetemel, bakepulver, kakaopulver, vaniljesukker salt, sukker og brunt sukker.
- I smøret kan du piske inn de tre eggene, hell det så over i de tørre ingrediensene og pisk alt godt sammen.
- Rør til slutt inn mørk og lys hakket sjokolade før du heller røren i formen og steker i ca. 25–30 minutter.
Fremgangsmåte – glasur
- For å lage glasuren kan du finhakke sjokoladen og ha den i en skål med salt.
- Varm opp kremfløten til kokepunktet og hell over sjokolade. La stå i 2 minutter før du rører alt sammen til en glatt glasur.
- Del kaken i biter og dypp toppen i glasuren.
- Pynt gjerne med syreblomster (urter).
Oppskriften er lånt fra Ida Gran-Jansen sin blogg.