Halloweenkake med krydret kremostglasur

En kake til halloween? Eller bare en skikkelig god høstkake? Prøv Ida Gran-Jansens oppskrift.

Kakestykke med frosting mellom lagene. Den silkemyke frostingen som brukes både mellom kakebunnene og rundt hele kaken, bidrar til å gjøre denne kaken helt nydelig. Foto: Ida Gran-Jansen

Ida Gran-Jansens Halloweenkake ser ganske så vill ut, men den smaker samtidig veldig godt.

Takket være smeltet sjokolade og masse god kaffe i røren, er sjodoladekakebunnene i Halloweenkake utrolig saftige og fulle av god smak.

Kaffe gir kaken dybde

Selv om det er kaffe i kaken, passer den også supert for barn. Kaffen vil ikke kjennes som en intens smak, men en subtil smak som gjør at kaken får enda mer dybde. Kaffe og sjokolade går dessuten veldig bra sammen, så her det ingenting å utsette på smaken.

Ida Gran-Jansen har brukt kaffen Evergood Dark Roast i kaken. Den passer perfekt, fordi den er mørkbrent. Kaffen må nemlig ha litt fylde for at den skal smakes.

Silkemyk, spiced frosting

En annen ting som gjør denne kaken kjempegod, er den silkemyke frostingen som brukes både mellom kakebunnene og rundt hele kaken. Det som er godt med å ha kremost i frostingen, er at du får den litt syrlige smaken, som passer veldig godt sammen med kakebunnene. Med kryddermiks bestående av kanel, kardemomme og allehånde i glasuren, blir kaken enda deiligere.

Oppskrift på Halloweenkake

Ingredienser – kakebunner

  • 100 g smeltet, mørk sjokolade
  • 300 g hvetemel
  • 300 g sukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 1 klype salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl helmelk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 stk store egg
  • 1 dl rapsolje
  • 2 dl ferdiglaget sterk kaffe, gjerne mørkbrent

Ingredienser – kryddermiks

  • 1 ts allehånde
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel

Ingredienser – kremost- og krydderglasur

  • 300 g romtemperert smør
  • 250 g melis
  • 300 g kremost, ikke lettprodukt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts kryddermiks

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Kle bunnen av to 20 cm, runde kakeformer med bakepapir og smør sidene. Sett til side.
  3. Varm melken til lunken og ha i sitronsaft. La dette stå mens du gjør resten. (Melken vil kumpe seg, men det er helt normalt).
  4. Trakt 2 dl sterk kaffe, eller bruk en presskanne til å lage 2 dl kaffe. Sett til side.
  5. Smelt sjokolade over vannbad, sett til side.
  6. I en kjøkkenmaskinbolle med ballong-visp så har du i mel, sukker, kakaopulver, bakepulver, natron, salt og vaniljesukker. Miks dette sammen.
  7. Bland sammen melken, egg, olje og ferdigtraktet/ferdigpresset kaffe. Hell dette sammen med det tørre og miks alt sammen.
  8. Ha i smeltet sjokolade til du får en jevn røre (den er litt tynn). Fordel røren i de to formene.
  9. Stek kakebunnene i 30–35 minutter. Ta kakebunnene ut av ovnen og avkjøl helt.
  10. Bland sammen alle kydderne til kryddermiksen og sett til side.
  11. For å lage frostingen kan du piske romtemperert smør, melis, vaniljesukker og kryddermiksen i 5–7 minutter med en kjøkkenmaskin (k-visp). Du skal ha en luftig og hvit blanding.
  12. Rør inn sitronsaft før du har i kald kremost og pisker i 10 sekunder til. Du må ikke overpiske etter at kremosten er i, da kan kremen skille seg.
  13. For å sette sammen kaken kan du skjære hver kakebunn i to så du har fire like store bunner. De skal plasseres oppå hverandre med frosting imellom. Når alle fire kakebunner er oppå hverandre kan du fordele resten av kremen rundt kaken.
  14. For å lage mønsteret/sporene i frostingen som du ser på bildene, så kan du bruke en liten «spatula» som legges inntil kaken mens du dreier kaken rundt (bruk gjerne et dreiebord hvis du har).
Kake med frosting rundt.

Ida Gran-Jansens Halloweenkake er svært fristende! Foto: Ida Gran-Jensen

Oppskriften er lånt fra Ida Gran-Jansen sin blogg.

Relaterte artikler