Dette er en naturlig søt iskaffe.
Banankaffe er enkelt, godt og næringsrikt! Foto: Colourbox.comKaffe og banan virker kanskje ikke som den mest åpenbare kombinasjonen, men resultatet blir en deilig og kremet iskaffe som kan minne litt om en smoothie. Siden bananene tilfører sødme til iskaffen, er det heller ikke nødvendig å tilsette sukker. Banankaffe er derfor den perfekte frokosten!
I den originale oppskriften skal man brygge varm kaffe som man deretter kjøler ned. Vår egne vri på banankaffe er imidlertid å bruke kaldbrygget kaffe. Denne er mer sødmefull enn varmbrygget kaffe, og passer derfor perfekt i iskaffe! Vi anbefaler å bruke en mørk og kraftig kaffevariant, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World.
Denne oppskriften er også enkel å tilpasse etter personlig preferanse. Prøv for eksempel med kakao, vanilje eller kanel!
Her får du oppskriften på deilig bananbrød med sjokolade og kaffe!
Vi har samlet noen tips til hvordan man kan kombinere kaffe og mat på en god måte.
Her har vi ikke bare én, men flere gode oppskrifter på denne typen kalde energibomber.
Da bør du prøve en energifylt smoothie med blant annet kaffe.