Slik lager du den trendy banankaffen fra TikTok!

Dette er en naturlig søt iskaffe.

En banankaffe står på et bord ved siden av noen bananer Banankaffe er enkelt, godt og næringsrikt! Foto: Colourbox.com

Dersom du er på TikTok, kan det hende du har fått med deg banankaffen som trender akkurat nå. Hvis denne trenden har gått deg hus forbi, er det imidlertid ingen grunn til å fortvile, for her får du oppskriften!

Kaffe og banan virker kanskje ikke som den mest åpenbare kombinasjonen, men resultatet blir en deilig og kremet iskaffe som kan minne litt om en smoothie. Siden bananene tilfører sødme til iskaffen, er det heller ikke nødvendig å tilsette sukker. Banankaffe er derfor den perfekte frokosten!

Oppskrift på banankaffe

I den originale oppskriften skal man brygge varm kaffe som man deretter kjøler ned. Vår egne vri på banankaffe er imidlertid å bruke kaldbrygget kaffe. Denne er mer sødmefull enn varmbrygget kaffe, og passer derfor perfekt i iskaffe! Vi anbefaler å bruke en mørk og kraftig kaffevariant, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World.

Denne oppskriften er også enkel å tilpasse etter personlig preferanse. Prøv for eksempel med kakao, vanilje eller kanel!

Ingredienser

  • 2 frosne bananer
  • 2,5 dl kaldbrygget kaffe
  • Eventuelle smakstilsetninger

Fremgangsmåte

  1. Bryt opp bananene i mindre biter, og putt dem i en blender.
  2. Tilsett kaffen.
  3. Kjør blenderen til banankaffen er jevn og kremet.
  4. Hell over i et glass, og nyt en deilig og næringsrik kaffedrikk!

Relaterte artikler