Lag en næringsrik iskaffe med banan og dadler

Denne kaffen fungerer som både frokost og mellommåltid!

To glassflasker med iskaffe står på en kjøkkenbenk Foto: Colourbox.com

Dette er en nydelig iskaffe med naturlig sødme fra banan og dadler. Kaffen gikk viralt på TikTok i fjor sommer, men den smaker like godt selv om det er kaldt ute!

Denne iskaffen er et lite mellommåltid i seg selv. Den er derfor perfekt som en liten ‘pick-me-up’ i løpet av dagen, for eksempel når man treffer den såkalte 14-knekken. Den er også perfekt som frokost!

Oppskrift på iskaffe med banan og dadler

Noe av det beste med denne oppskriften, er at den er enkel å tilpasse. Du kan for eksempel:

  • Bytte ut den ferske bananen med frossen banan for en tykkere og mer kremet konsistens.
  • Tilsette litt honning for en søtere iskaffe.
  • Bruke smakstilsetninger som karamell, vanilje eller sjokolade for ekstra smak.
  • Tilsette litt krydder i kaffen, for eksempel kanel, kardemomme eller gresskarkrydder.
  • Tilsette nøttesmør for en ekstra kremet konsistens og deilig smak av nøtter. Bruk gjerne ditt favorittsmør.
  • Variere melken du bruker. Kumelk, geitemelk og ulike plantebaserte melkealternativer vil alle gi forskjellige smaksprofiler til iskaffen. Prøv deg gjerne frem til du finner den smakskombinasjonen du liker best!
  • Ha isbitene i blenderen for en frappe-lignende variant. Bruk kaffeisbiter for ekstra kraftig smak av kaffe!

Man skal originalt bruke espresso i denne oppskriften, men dersom du ikke har tilgang til det, går det også fint an å bruke ekstra sterkt brygget kaffe. Velg da en mørkbrent og kraftig kaffe, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World. Bruk gjerne en presskanne eller en AeroPress (helst med invertert metode!), ettersom disse bryggemetodene gir mer fylde til kaffen enn filterkaffe.

Ingredienser

  • Dobbel espresso, eventuelt 1 dl sterk kaffe
  • 1 moden banan
  • 2 dadler (uten steiner)
  • 1,5 dl melk
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Tilbered kaffen.
  2. Ha kaffen, bananen, dadlene og melken i en blender. Kjør i 20–30 sekunder til du har fått en jevn masse.
  3. Ha isbiter i et stort glass, og hell iskaffen over isbitene.
  4. Nyt umiddelbart!

Relaterte artikler