Søt og god iskaffe med banankrem

En perfekt frokostkaffe!

Et glass med iskaffe med banankrem står på en kjøkkenbenk ved siden av noen bananer Banankrem passer ypperlig sammen med kaffe. Foto: Adobe Firefly

Søt banan passer nydelig sammen med bitter kaffe. Vi anbefaler derfor å teste ut denne oppskriften på iskaffe med banankrem!

Dersom du ikke er et frokostmenneske, er det perfekt å lage seg denne iskaffen. Ikke bare får man energi fra koffeinet, men man vil også få i seg viktige nærings­stoffer gjennom bananen. Og ikke minst – den smaker utrolig godt!

Oppskrift på iskaffe med banankrem

Et lite tips med denne oppskriften er å bruke frosne bananer. Da trenger man nemlig ikke tilsette isbiter i banankremen, noe som gjør at den ikke «vannes» ut. Har du ikke frosne bananer, smaker det imidlertid også nydelig med isbiter. Kremet og god blir den uansett!

Bruk gjerne en kraftig kaffe i denne oppskriften. Det passer nemlig utrolig godt sammen med banankremen. Prøv gjerne Brazilian Pea Blend Espresso eller Huehuetenango Guatemala fra Coffee of the World-serien. Dersom du ikke har espressomaskin, kan du trakte litt ekstra sterk kaffe. Bruk da gjerne presskanne for at kaffen skal få mye fylde.

Ingredienser

  • 60 ml espresso, eventuelt sterkt brygget kaffe
  • 1 dl melk
  • 1 banan
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Brygg kaffe.
  2. Ha isbiter i et glass, og hell over den nybryggede kaffen. Sett til side.
  3. Skjær en banan i biter, og ha i en blender. Tilsett melk og eventuelt isbiter. Kjør blenderen til du får en jevn og kremet blanding.
  4. Hell banankremen over iskaffen. Pynt gjerne med en bananskive eller to, og nyt!

Relaterte artikler