Lag kaffebrød fra 1959 til frokost

Et frokostbrød for alle kaffeelskere!

Et kaffebrød ligger på en skjærefjøl og to skiver er skåret opp Foto: Colourbox.com

Dylan Hollis har blitt en TikTok-sensasjon på grunn av de kjappe og morsomme videoene han lager hvor han følger gamle oppskrifter. Har du lyst til å vite hvordan man lager 7Up-salat fra 1970, fattigmannsiskrem fra 1949 eller fikenpudding fra 1890? Da er Hollis mannen å oppsøke.

Både Hollis og seerne hans er alle skeptiske når han går gjennom ingredienslistene til oppskriftene. Og med god grunn – de siste 100 årene har det eksistert mye ymse oppskrifter. Halve moroa er selvsagt at noen av oppskriftene smaker akkurat så vondt som man gjetter at de kommer til å gjøre. Noen ganger blir imidlertid Hollis positivt overrasket. Dette er tilfellet for et kaffebrød fra 1959.

Oppskrift på kaffebrød

Ifølge oppskriften Hollis har funnet, er dette et kaffebrød for de som ikke har tid til å både spise frokost og drikke en kopp kaffe om morgenen. Dersom du føler deg truffet av dette, bør du altså teste ut denne oppskriften!

Vi skal riktignok innrømme at vi ikke har laget dette kaffebrødet selv, men ifølge Hollis skal det smake overraskende godt – til tross for den noe uvanlige oppskriften. Er du ikke overbevist? Da kan du sjekke ut videoen hans på YouTube. Og er du nysgjerrig på flere av oppskriftene han tester ut, kan vi tipse om at han også har skrevet en bok, kalt Baking Yesteryear, hvor han har samlet og testet ut en rekke oppskrifter fra 1900 til 1980.

Ingredienser

 • 4,5 dl mel
 • 1,5 dl sukker
 • 3 egg
 • 1 dl smør, romtemperert
 • 1 dl pulverkaffe
 • 1 dl vann
 • 0,7 dl Coffee Mate
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts kanel
 • En klype salt

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 160ºC.
 2. Ha mel, bakepulver, salt og kanel i en liten bolle. Sett til side.
 3. Kok opp vannet, og bland med pulverkaffen. Pass på alt all kaffen løser seg opp.
 4. Ha romtemperert smør, sukker og Coffee Mate i en bolle, og pisk det lett sammen.
 5. Tilsett eggene, og pisk til alt er godt blandet.
 6. Tilsett deretter melblandingen og kaffen om hverandre, og rør godt til du får en jevn masse uten klumper.
 7. Hell røren i en smurt brødform, og stek den midt i ovnen i omtrent 1 time. Bruk en kakepinne for å sjekke når den er ferdig.
 8. La kaffebrødet avkjøles en liten stund i formen før du tar det ut. Skjær i skiver, og nyt!