Bananbrød med kaffe og valnøtter

Sunt og næringsrikt bananbrød? Ja takk!

Et bananbrød med kaffe og valnøtter ligger på en skjærefjøl Dette bananbrødet kan spises med god samvittighet. Foto: Colourbox.com

Vi hører stadig vekk at vi bør redusere mengden sukker i kostholdet. Og det er absolutt fornuftig, men noen ganger har man bare lyst til å kose seg, og helst uten å få dårlig samvittighet. Vi kan da anbefale å lage bananbrød med kaffe og valnøtter – for det er helt uten tilsatt sukker!

Ja, du leste riktig. I denne oppskriften er det bananene som gir bananbrødet sødme. I tillegg inneholder det andre godsaker som havregryn, valnøtter og kaffe. Du kan derfor spise bananbrød til både frokost, lunsj og kvelds med god samvittighet, dersom du vil det!

Oppskrift på bananbrød

I bananbrød er det viktig å bruke godt modne bananer. Dersom du har noen gamle bananer liggende, passer det derfor perfekt å bruke dem i denne oppskriften. Det gjør ingenting om de har litt brune flekker!

Oppskriften gir nok til ett brød.

Ingredienser

 • 3 modne bananer
 • 50 gram usaltet smør
 • 1 egg
 • 1 ts kaffepulver
 • 1 ts natron
 • 135 gram havregryn
 • 50 gram valnøtter

Fremgangsmåte

 1. Forvarm ovnen til 180ºC.
 2. Mos bananene i en bolle. Tilsett smeltet smør.
 3. Pisk egget, og tilsett i bananmosen. Pisk det sammen til en jevn røre.
 4. Tilsett kaffepulver og natron og pisk videre.
 5. Tilsett havregryn og valnøtter, og rør det hele forsiktig sammen. Jo mindre du rører nå, jo luftigere vil bananbrødet bli.
 6. Hell røren i en brødform dekket med bakepapir. Stek i ca. 50 minutter.
 7. La bananbrødet avkjøles fullstendig før du tar det ut av formen og skjærer det i skiver. Server gjerne sammen med nøttesmør og nytraktet kaffe!

Relaterte artikler