Slik lager du espressocookies med sjokolade
Disse cookiene nærmest smelter på tungen!
Disse cookiene kan gjerne inkluderes som et av julens syv slag. Foto: Colourbox.com
Når det blir kaldt ute, setter ofte bakelysten inn. Hva med å lage espressocookies med sjokolade i løpet av adventstiden?
Selv om julekaker er godt, kan det også bli for mye av det gode. Da kan det være fint å bytte ut et av julens syv slag med deilige espressocookies!
Oppskrift på espressocookies
Oppskriften gir 20–25 espressocookies, litt avhengig av størrelsen på dem.
Ingredienser
- 225 gram usaltet smør, romtemperert
- 75 gram sukker
- 90 ml espresso *
- 2 ts mørk kakao
- 1 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
- ½ ts kanel
- ¼ ts salt (sløyf dersom du bruker normalsaltet smør)
- 240 gram hvetemel
- 65 gram melis (til pynt)
* Dersom du ikke har tilgang til espresso, kan du lage espresso på AeroPress, eventuelt brygge ekstra sterk kaffe.
Fremgangsmåte
- Pisk smør og sukker hvitt.
- Tilsett espresso, kakaopulver, vaniljeekstrakt/vaniljesukker og salt. Pisk til alt er godt blandet.
- Sikt inn hvetemelet, og bland det hele godt sammen. Sett i kjøleskapet i minst én time.
- Sett stekeovnen på 175ºC.
- Rull sammen den avkjølte kakedeigen til baller på 2–3 cm i diameter. Plasser dem på et stekebrett med bakepapir. Pass på at det er godt med mellomrom mellom dem!
- Stek dem i 15–20 minutter, eller til de begynner å bli gylne.
- La espressocookiene avkjøle seg i fem minutter på stekebrettet før du strør over melis, og flytter dem over på en rist. La dem avkjøle seg fullstendig.
- Når de er fullstendig avkjølt, kan du strø over enda mer melis. Nytes aller best sammen med en kopp nytraktet kaffe!