Slik lager du espressocookies med sjokolade

Disse cookiene nærmest smelter på tungen!

Espressocookies ligger på et bord sammen med en kopp kaffe og masse kaffebønner Disse cookiene kan gjerne inkluderes som et av julens syv slag. Foto: Colourbox.com

Når det blir kaldt ute, setter ofte bakelysten inn. Hva med å lage espressocookies med sjokolade i løpet av adventstiden?

Selv om julekaker er godt, kan det også bli for mye av det gode. Da kan det være fint å bytte ut et av julens syv slag med deilige espressocookies!

Oppskrift på espressocookies

Oppskriften gir 20–25 espressocookies, litt avhengig av størrelsen på dem.

Ingredienser

  • 225 gram usaltet smør, romtemperert
  • 75 gram sukker
  • 90 ml espresso *
  • 2 ts mørk kakao
  • 1 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
  • ½ ts kanel
  • ¼ ts salt (sløyf dersom du bruker normalsaltet smør)
  • 240 gram hvetemel
  • 65 gram melis (til pynt)

* Dersom du ikke har tilgang til espresso, kan du lage espresso på AeroPress, eventuelt brygge ekstra sterk kaffe.

Fremgangsmåte

  1. Pisk smør og sukker hvitt.
  2. Tilsett espresso, kakaopulver, vaniljeekstrakt/vaniljesukker og salt. Pisk til alt er godt blandet.
  3. Sikt inn hvetemelet, og bland det hele godt sammen. Sett i kjøleskapet i minst én time.
  4. Sett stekeovnen på 175ºC.
  5. Rull sammen den avkjølte kakedeigen til baller på 2–3 cm i diameter. Plasser dem på et stekebrett med bakepapir. Pass på at det er godt med mellomrom mellom dem!
  6. Stek dem i 15–20 minutter, eller til de begynner å bli gylne.
  7. La espressocookiene avkjøle seg i fem minutter på stekebrettet før du strør over melis, og flytter dem over på en rist. La dem avkjøle seg fullstendig.
  8. Når de er fullstendig avkjølt, kan du strø over enda mer melis. Nytes aller best sammen med en kopp nytraktet kaffe!

Relaterte artikler