Pikekyss med kaffe og sjokoladebiter

Dersom man ønsker å gjøre pikekyss enda bedre, kan man tilsette kaffe og sjokolade.

Pikekyss ligger på et opptørkehåndkle. Pikekyss er alltid en favoritt! Foto: Colourbox.com

Pikekyss er små og lette konfektkaker av marengs. De består av eggehvite og sukker, og passer derfor svært godt i desserter eller som pynt på kaker. De kan gjerne tilsettes andre smaker for å få en mer spennende og kompleks smaksprofil – for eksempel kaffe og sjokolade!

Pikekyss er en sikker vinner på alle fester og sammenkomster, og det er overraskende enkelt å lage. Du kan også lage pikekyssene god tid i forveien – de har nemlig lang holdbarhet dersom de oppbevares i en lufttett beholder.

Oppskrift på pikekyss

Noe av det viktigste å passe på når man lager pikekyss er at man ikke får med noe av eggeplommene. Dersom man gjør det, vil nemlig ikke eggehvitene stivne. Vær derfor svært forsiktig når du skiller eggene! Pass også på at alt utstyret du bruker er fullstendig rent og tørt.

Ingredienser

  • 3 store eggehviter, romtemperert
  • 2,4 dl sukker
  • ½ ts tartarkrem, evt. sitronsaft (kan sløyfes)
  • 1,2 dl finhakket sjokolade
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ts espressopulver
  • Flaksalt

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 100ºC. Dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. Pisk eggehviter og tartarkrem på lav hastighet med en håndmikser til det begynner å dannes skum, omtrent 30 sekunder.
  3. Sett opp hastigheten og pisk inn 1 ss sukker av gangen. Pisk til blandingen blir stiv og blank. Du skal kunne snu bollen på hodet uten at eggehviten renner.
  4. Vend inn flaksalt og sjokoladebitene med en slikkepott.
  5. Sikt inn kakaopulver og espressopulver, og vend forsiktig inn. Ikke bland for mye – marengsen skal være marmorert!
  6. Bruk en sprøytepose til å lage pikekyss på bakepapiret. De flyter ikke spesielt utover under steking, så du kan godt sprøyte dem ganske nærme hverandre.
  7. Stek i ca. 1 time, avhengig av størrelsen til pikekyssene. De skal være sprø utenpå, men fortsatt seige inni.

PS! Dersom du ønsker helt tørre pikekyss, sløyfer du tartarkremen og øker steketiden.

Relaterte artikler