At vi bruker kaffe til det meste, er ikke nytt, men for mange sitter det fremdeles langt inne å bruke kaffe i sauser.
Kaffe kan også være en utmerket ingrediens i saus. Foto: Colourbox.comSelv om du kanskje er litt skeptisk til å koke kjøtt i øl og kaffe, anbefaler vi å gi det en sjanse! Vi gir deg her en oppskrift på langtidskokt/-stekt – altså braisert – kjøtt med øl- og kaffesaus. I tillegg får du en oppskrift på en smakfull og enkel grønnsaksrett som passer til sausen.
Avslutt gjerne måltidet med dessert. Et godt forslag finner du nedenfor. Siden kjøttet trenger sin tid i ovnen, har du tid til å lage desserten underveis.
Om du vil ha en svært delikat grønsaksrett til, så er denne enkel, og alt lages i én gryte.
Du skal ikke røre i grønnsakene, men heller riste på kjelen titt og ofte. Dersom du ikke kan la være å røre, er det best å vende grønnsakene forsiktig med en slikkepott.
Dette er en herlig middag, som du gjerne kan lage når du har god tid. Siden retten trenger sin tid i ovnen, har du også muligheten til å lage en fristende dessert med kaffe. Da binder du måltidet fint sammen. Personlig er anbefalingen iskake – den trenger ingen steketid, og is er aldri feil!
Er du klar for å prøve kaffe i marinade?
Denne oppskriften er så god at vi gjerne vil dele den med deg.
Denne dessertkaken har ikke bare kaffe i bunnen, den smaker også utmerket med en kopp kaffe!
I del 7 av denne serien får du fem oppskrifter på ulike sauser og marinader.