Ujjo er verdens første kaffesalsa

«Throw some lava in your java!»

En flaske med Ujjo kaffesalsa står foran en chemex-brygger på en kjøkkenbenk Ujjo er salsaen vi ikke visste at vi trengte. Foto: Ujjo

Antageligvis har de færreste av oss drukket kaffe og tenkt: «Hm – den hadde gjort seg med litt salsa!» Likevel har Lauren D’Souza, produsenten bak Ujjo, funnet ut at det er noe vi mangler i livet. Derfor har vi nå fått verdens første kaffesalsa.

Selv om det kanskje høres ut som en rar kombinasjon, er vi veldig nysgjerrige på om det faktisk kan smake godt med salsa i kaffen. D’Souza har startet en innsamlingsaksjon for Ujjo på Kickstarter, og i skrivende stund har det blitt samlet inn 270 000 kroner, fra over 700 bidragsytere – så det finnes åpenbart mennesker der ute som tenker at kaffesalsa er en god idé.

En person heller litt Ujjo kaffesalsa i en kaffekopp

«Ujjo» betyr «ild» på konkani, et språk som snakkes i delstaten Goa i India. Navnet er en hyllest til produsentens far, som immigrerte fra India til USA på 80-tallet. Foto: Ujjo

To varianter for ulike brenningsgrader

Noe vi føler er viktig å presisere med kaffesalsaen, er at den ikke er det samme som Tabasco eller Sriracha. Ujjo inneholder nemlig verken eddik eller hvitløk, men har heller en kombinasjon av kryddere og ulike typer chili. Det tok D’Souza 70 forsøk før hun klarte å finne en kombinasjon som fungerte godt med kaffesmaken.

De har laget to ulike varianter av kaffesalsaen: en som er spesialtilpasset lysbrent kaffe, og en som egner seg bedre til mørkbrent kaffe. Den lysbrente varianten inneholder kajenne og ingefær, og har et hint av sødme. Den passer derfor ypperlig til både lys- og mediumbrent kaffe. Men ikke nok med det – den passer også til grønn te, cocktails med lys brennevin og vaniljeiskrem.

Den mørkbrente varianten har hint av chili, brunt sukker, kanel, sjokolade og vanilje, og passer godt til mørkbrent kaffe og espresso. Den passer også til svart te, gresskarpai og cocktails med mørk brennevin. Ujjo har altså flere bruksområder enn bare kaffe.

To flasker med Ujjo kaffesalsa står på en kjøkkenbenk

Ujjo kommer i to ulike varianter: Light Roast og Dark Roast. Foto: Ujjo

Kaffesalsaen eksisterer ikke helt ennå, men den blir snart en realitet. D’Souza satte seg nemlig et mål om å samle inn 40 000 kroner, og dette målet ble nådd i løpet av kun 7 timer. Kaffesalsaen er tilgjengelig med internasjonal shipping, så det vil altså snart være mulig for oss å bestille Ujjo direkte til postkassen. Og vi gleder oss – tror vi.

En flaske med Ujjo kaffesalsa står på et bord mens en person holder en kaffekopp

Snart er Ujjo tilgjengelig – kommer du til å bestille deg en flaske eller to? Foto: Ujjo

Kilde: sprudge.com

Relaterte artikler