«Throw some lava in your java!»
Ujjo er salsaen vi ikke visste at vi trengte. Foto: UjjoSelv om det kanskje høres ut som en rar kombinasjon, er vi veldig nysgjerrige på om det faktisk kan smake godt med salsa i kaffen. D’Souza har startet en innsamlingsaksjon for Ujjo på Kickstarter, og i skrivende stund har det blitt samlet inn 270 000 kroner, fra over 700 bidragsytere – så det finnes åpenbart mennesker der ute som tenker at kaffesalsa er en god idé.
Noe vi føler er viktig å presisere med kaffesalsaen, er at den ikke er det samme som Tabasco eller Sriracha. Ujjo inneholder nemlig verken eddik eller hvitløk, men har heller en kombinasjon av kryddere og ulike typer chili. Det tok D’Souza 70 forsøk før hun klarte å finne en kombinasjon som fungerte godt med kaffesmaken.
De har laget to ulike varianter av kaffesalsaen: en som er spesialtilpasset lysbrent kaffe, og en som egner seg bedre til mørkbrent kaffe. Den lysbrente varianten inneholder kajenne og ingefær, og har et hint av sødme. Den passer derfor ypperlig til både lys- og mediumbrent kaffe. Men ikke nok med det – den passer også til grønn te, cocktails med lys brennevin og vaniljeiskrem.
Den mørkbrente varianten har hint av chili, brunt sukker, kanel, sjokolade og vanilje, og passer godt til mørkbrent kaffe og espresso. Den passer også til svart te, gresskarpai og cocktails med mørk brennevin. Ujjo har altså flere bruksområder enn bare kaffe.
Kaffesalsaen eksisterer ikke helt ennå, men den blir snart en realitet. D’Souza satte seg nemlig et mål om å samle inn 40 000 kroner, og dette målet ble nådd i løpet av kun 7 timer. Kaffesalsaen er tilgjengelig med internasjonal shipping, så det vil altså snart være mulig for oss å bestille Ujjo direkte til postkassen. Og vi gleder oss – tror vi.
Kilde: sprudge.com
Vi kommer aldri til å gå lei av matvarer med kaffesmak!
Det skal i alle fall ikke stå på oppfinnsomheten når det kommer til disse helsprø kaffesmakene.
I del 1 av denne serien får du fire frokostoppskrifter med kaffe.
Frisk pust, hvite tenner – og en god dose koffein.