Godteri med kaffesmak

Vi kommer aldri til å gå lei av matvarer med kaffesmak!

Seks kjærligheter på pinne med kaffesmak ligger på et bord. Det finnes en rekke ulike typer godteri med kaffesmak. Foto: Colourbox.com

Som kaffeentusiast får man aldri nok av ting som smaker kaffe. Hvis man i tillegg er glad i søtsaker, er godteri med kaffesmak en sikker vinner.

Selv om godteri med kaffesmak kanskje ikke er den vanligste typen godteri, finnes det flere ulike varianter – alt fra jelly beans til karameller.

Jelly beans med kaffesmak

Påske er tiden for godteri, og det amerikanske selskapet Dunkin’ har i år sluppet jelly beans med smak av iskaffe. Hver pose inneholder fem ulike kaffesmaker, som alle er inspirert av de ulike iskaffene som finnes hos Dunkin’: fransk vanilje, hasselnøtt, «butter pecan», karamell-latte og ristet kokos. Godteriet finnes imidlertid kun i et begrenset opplag, så dersom du ønsker å sikre deg en pose med jelly beans før de forsvinner, anbefaler vi å bestille umiddelbart fra amazon.com.

Jelly Belly har også jelly beans med kaffesmak. De har imidlertid gått for en cappuccinovariant, og godteriet har en rik og fyldig smak av kaffe og fløte. Hver bit inneholder kun 0.075 mg koffein, så dersom du skal få effekt av koffeinet, må du spise store mengder godteri. Kan bestilles på amazon.com.

Coffee Rio

Rio er en blanding av toffee og kaffe. Selv om godteriet er helt hardt til å begynne med, mykner det opp etter hvert – akkurat slik som andre karamelltyper.

Rio har flere ulike smaker: original, latte, hvit sjokolade, Irish Crème blend, espresso og Kona Island blend. Det originale godteriet har kraftig smak av kaffe, og har en god balanse mellom bitterhet og sødme. Både latte og hvit sjokolade har mildere smak, mens Irish Crème smaker litt som Irish Coffee. Espresso er kraftigere i smaken, men Kona Island blend er likevel den kraftigste av de ulike variantene. Den egner seg best for de som liker svært kraftig kaffe med mye bitterhet. I tillegg har de sukkerfrie varianter av original, latte og espresso, for de som foretrekker kalorifri søtning fremfor vanlig sukker.

Den originale, sukkerfrie varianten kan kjøpes på amazon.com.

Kopiko Coffee Candy

Kopiko er et hardt godteri som finnes i to ulike smaker: original kaffe og cappuccino. Siden godteriet inneholder kaffeekstrakt, er det en del koffein i det. Hver bit med original kaffesmak inneholder mellom 20 og 25 mg koffein, og 4–5 biter av denne vil altså inneholde omtrent like mye koffein som en vanlig kopp kaffe. Cappuccinovarianten inneholder omtrent halvparten så mye koffein som den originale smaken. Dette godteriet er derfor ypperlig å spise for å holde seg våken, eller for å få en liten energiboost dersom man ikke har kaffe tilgjengelig.

Kan bestilles på amazon.com.

Hopjes Coffee Candies

Hopjes Coffee Candy er et nederlandsk godteri med smak av kaffe og karamell. Godteriet oppstod på 1700-tallet ved et uhell, da baron Hendrik Hop glemte kaffekoppen sin på ovnen, og vannet fordampet. Han stod da igjen med en klissete masse av kaffe, fløte og sukker, og dette var bakgrunnen for godteriet han senere produserte.

Hopjes er et hardt godteri som ikke bør tygges. Det har en mild kaffesmak med et hint av karamell. Godteriet inneholder ikke koffein, så her kan du få den deilige kaffesmaken uten å tenke på koffeinet. Kan kjøpes på amazon.com.

Colombina Coffee Delight

Dette harde kaffegodteriet lages i Colombia med colombiansk kaffe. Godteriet er den perfekte kombinasjonen av kaffe og karamell. De er ikke spesielt søte, og smaker litt som en espressoshot med hint av karamell. Ettersom de lages med ekte kaffe, inneholder de noe koffein.

Kan kjøpes på amazon.com.

Bali’s Best Coffee Candy

Dette godteriet har en flytende kjerne, som gjør at den nærmest smelter på tungen. Godteriet er laget med sumatrakaffe, og har en god balanse. Ingrediensene er 100 % naturlig og fullstendig uten tilsetninger. Godteriet passer perfekt dersom du har lyst på en liten «pick me up», eller bare vil nyte smaken av kaffe.

Godteriet kommer i tre varianter: vanlig kaffe, latte og espresso. Varianten med smak av vanlig kaffe har middels kraftig kaffesmak, og en god balanse mellom bittert og søtt. Lattevarianten er mildere i smaken, og har kremet fløtefyll i midten. Dersom du foretrekker latte fremfor svart kaffe, bør du altså gå for denne varianten av godteriet. Espressovarianten er, som forventet, kraftigere i smaken og har mindre sødme. Denne passer altså best for de som elsker kraftig kaffesmak, og som gjerne nyter en shot med espresso.

De tre ulike variantene – kaffe, latte og espresso – kan kjøpes på amazon.com. I tillegg har de en rekke ulike godterier med smak av grønn te – Green Tea Latte, Citrus Green Tea og Iced Tea – for de som foretrekker te fremfor kaffe.

Kilder: tasteofhome.com, ineedcoffee.com

Relaterte artikler