Du har kanskje smakt vitaminbjørner, men hva med kaffebjørner – gummibjørner med både kaffesmak og koffein?
Foto: SugarfinaMed sine «Cold Brew Bears», «Iced Vanilla Latte Bears» og «Bourbon Cold Brew Bears» byr luksusgodterifabrikanten Sugarfina på det de hevder er verdens første gummibjørner med kaffe og koffein. De kan kjøpes i poser, men også i kopp.
En liten kopp Cold Brew-bjørner skal tilføre legemet samme koffeinmengde som ett espressoshot. Det samme gjelder Bourbon Cold Brew-bjørnene, som for øvrig er alkoholfrie. Det vil si: Sugarfina selv hevder at Bourbon-bjørnene er infusert med «a splash of real bourbon». Men forhåpentligvis en så liten «splash» at du trygt kan kjøre etterpå.
Iced Vanilla Latte-bjørnene er både tammere og mer kremaktige, med koffeinmengde tilsvarende et halvt espressoshot.
Det er gjennom et samarbeid med Los Angeles-baserte Alfred Coffee – vestkystbyens hippeste kaffested ifølge enkelte – at bjørnegodteriet har funnet veien ut av hiet.
Alfred åpnet sitt første kaffevannhull i 2013, på selveste Melrose Place. Ikke TV-serien, men stedet der de som liker å bli sett, handler sine luksuriøse merkevarer. I en tid da «decaf» var tung mote, satset eiendomsutvikleren Joshua Zad på å utvikle et kaffested med fullt fokus på estetikk.
Designere og arkitekter med kjente navn ble hyret inn for å skape noe unikt; noe som i sin tur virket som fluepapir på stedets influensere. Når er de ulike avdelingene, med sine fantasifulle utbud av kaffe-, te- og helsesoppdrikker, yndete steder for besøkende instagrammere.
Det er Josh Resnick, sammen med kjæresten Rosie O’Neill, som står bak merkevaren Sugarfina. Resnick var opprinnelig videospillprodusent, men etter å ha møtt kjæresten på en datingnettside, ble gründergenet hos begge stimulert. På tredje date havnet paret på kino og filmen «Willy Wonka og sjokoladefarbrikken». Og resten er – som man sier – historie.
Historiens sørgelige slutt er at du selv må reise til USA, Canada eller Mexico for å få tak i de koffeinsterke vingummibjørnene. Og det er vanskelig, i hvert fall for øyeblikket. Men nå har du i det minste et reisemål, den dagen viruset slipper taket på verden.
Nå kan du få ren kaffe i spiselig form! Du kan smøre den på brødskiva eller spise den som en sjokoladeplate.
Hvorfor servere hver for seg, når man kan kombinere? Drikk din kaffe rett fra bakverket, og spis deretter «koppen»!
Den er kanskje sunn – men smaker den noe godt?
Smørkaffe er kaffen for deg som er glad i fyldig kaffe.