Skal det være en kaffetyggis?

Frisk pust, hvite tenner – og en god dose koffein.

Illustrasjon av en blond kvinne som blåser boble med en tyggis Selv om det ikke virker som en naturlig kombo, kan det jo hende at kaffetyggis er godt? Foto: Colourbox.com

De færreste tenker vel at kaffe og tyggegummi er en god kombinasjon. Likevel har du nå muligheten til å kjøpe kaffetyggis – tyggegummi med mintsmak og en flytende kaffekjerne.

Tyggisen har fått navnet Life’s Gum Coffee Infused, med slagordet at du nå kan tygge en kopp om dagen i stedet for å måtte drikke den. De lover at det er løsningen på både dårlig tannhelse og dårlig ånde. Men smaker kaffetyggis godt?

For frisk ånde og hvite tenner

Det er selskapet Liquid Core Gum Company som står bak produktet, og de beskriver tyggisen som å «drikke en kopp kaffe rett før du tar deg en Tic Tac». Den flytende kaffekjernen er laget av ekte kaffebønner, og hver eneste tyggis inneholder omtrent 80 mg koffein, noe som er litt mindre enn en vanlig kopp kaffe.

Tyggegummien er imidlertid ment å være mer enn bare en erstatning for kaffekoppen. Tanken bak kaffetyggisen er at den skal kunne brukes når man ikke har mulighet til å drikke kaffe, enten fordi man ikke har tid eller fordi det ikke er tilgjengelig der man er. Selskapet ønsker at tyggisen skal gi samme komfort og energi som kaffe gir, samtidig som det gir deg frisk pust og rene tenner. Tyggisen inneholder xylitol, et kalorifritt søtningsmiddel som ofte brukes i tyggegummi. Selskapet forteller at deres kaffetyggis inneholder mer xylitol enn noen annen tyggegummi i verden, noe som ifølge dem er en bra ting.

Liquid Core Gum Company lover gull og grønne skoger med en tyggis som skal ha deilig smak av kaffe, og som visstnok har en «magisk overgang» til mint. De lover at tyggisen skal gi deg en koffeinboost, samtidig som den gir deg frisk pust. Vi i KaffeGeek er ikke fullstendig overbevist, men dersom det høres fristende ut, kan du bestille kaffetyggis fra selskapets nettside.

Relaterte artikler