BBQ-saus med kaffe og whisky

Alt vi sier, er: nam!

Et glass med BBQ-saus står på en skjærefjøl Foto: Colourbox.com

Visste du at BBQ-saus blir enda bedre dersom du tilsetter kaffe? Den bitre kaffesmaken komplementerer nemlig de andre smakene i sausen på en fantastisk måte, og smaker helt nydelig sammen med grillmat!

Denne BBQ-sausen er syrlig, salt og søt, med et subtilt hint av kaffe. Oppskriften bygger på klassisk BBQ-saus, og inneholder derfor blant annet tomat, Worcestershiresaus og brunt sukker, slik en skikkelig BBQ-saus skal gjøre. Denne inneholder imidlertid også nybrygget espresso og whisky, som gir en velbalansert saus med kraftig smak.

Oppskrift på BBQ-saus

Denne BBQ-sausen er svært allsidig. Den passer selvsagt til klassisk grillmat, som burgere og spareribs, men kan også brukes som dip til blant annet pommes frites og løkringer. Den kan brukes som marinade, eller røres inn i chiligryter og andre gryteretter. Eventuelt kan du toppe en hvilken som helst matrett med sausen for en ekstra smaksbombe. Nydelig er det uansett!

BBQ-sausen har en ukes holdbarhet når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 1 ts avokadoolje
  • 100 gram finhakket løk
  • 3–4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl whisky
  • 1,5 dl nybrygget espresso
  • 5 dl ketchup
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ss Worcestershiresaus
  • 1,5 dl brunt sukker
  • 1 ss lønnesirup
  • 0,5 dl eplesidereddik
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ts salt
  • 1 ts paprikapulver
  • Kajennepepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. Varm opp en kjele over medium varme og tilsett avokadooljen.
  2. Ha oppi den finhakkede løken når oljen er varm, og la det surre i omtrent 3 minutter.
  3. Tilsett hvitløk og surr videre i 1 minutt.
  4. Tilsett whiskyen og la det småkoke under omrøring i omtrent 3 minutter.
  5. Tilsett de øvrige ingrediensene, og rør godt slik at det blander seg.
  6. La blandingen koke opp, før du reduserer varmen. La sausen småkoke i 30 minutter. Rør med jevne mellomrom slik at smakene blandes godt.
  7. Når sausen er ferdigkokt, kjører du den med en stavmikser (eller i en blender) til du får en jevn masse.
  8. La sausen avkjøles til romtemperatur før den serveres eller settes i kjøleskapet.

Oppskrift hentet fra: pullandpourcoffee.com

Relaterte artikler