Slik lager du chiapudding med restekaffe

En deilig og næringsrik frokost!

Et glass med chiapudding med kaffe står på et kjøkkenhåndkle Foto: Colourbox.com

Har du litt restekaffe til overs, som du ikke helt vet hva du skal bruke til? Fortvil ikke, du trenger nemlig ikke slå den ut. Du kan bruke det i chiapudding!

Chiapudding, noen ganger også kalt chiagrøt, er et raskt og mettende måltid. Chiafrø er svært næringsrike, og er derfor perfekt til frokost! Og ønsker du å få et ekstra lite energikick av chiapuddingen, kan du tilsette litt kaffe.

Oppskrift på chiapudding med restekaffe

Chiapudding lages omtrent på samme måte som kjøleskapsgrøt; man blander sammen ingrediensene, setter det i kjøleskapet og lar det stå over natta. Og når morgenen kommer, kan man tilsette litt yoghurt, frukt, bær og nøtter, og vips! så har man en nydelig frokost klar på kun få minutter.

Denne oppskriften gir nok til 1 porsjon.

PS! Du kan også tilsette havregryn til chiapuddingen, for en litt tykkere pudding/grøt.

Ingredienser

  • 1 dl kaffe (kald eller romtemperert)
  • 2 ss chiafrø
  • ½ ts vaniljesukker
  • 1 ts honning, sirup eller annen søtning
  • Valgfri topping

Fremgangsmåte

  1. Ha kaffe, chiafrø, vaniljesukker og honning i en liten bolle. Rør slik at alt blander seg.
  2. Sett i kjøleskapet natten over.
  3. Topp chiapuddingen med valgfri topping – for eksempel yoghurt, frukt, bær og nøtter.

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på nettstedet vårt. For mer informasjon om hvordan vi håndterer dataene dine, vennligst se vår personvernerklæring.