4 kreative måter å bruke restekaffe på

I disse oppskriftene kan du med fordel tilsette litt kaffe!

En tallerken med arme riddere laget med restekaffe står på et bord Arme riddere med kaffe er en nydelig søndagsfrokost! Foto: Colourbox.com

Etterspørselen etter kaffe blir stadig større, samtidig som tilgangen blir mindre. Ikke bare betyr dette at kaffeprisene øker, men at vi også bør bli flinkere til å bruke opp den kaffen vi allerede har brygget. Men å bruke opp restekaffe betyr ikke nødvendigvis å drikke kald kaffe som har stått på benken i timevis.

Kaffe og mat har blitt kombinert i en årrekke, og fordelen med å bruke kaffe i oppskrifter er nettopp at man kan bruke opp restekaffe som man ellers ikke får drukket opp. Vi har her samlet fire oppskrifter som du kan bruke restekaffe i!

1. Kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt, eller såkalte «overnight oats», har blitt svært populært de siste årene. Man kombinerer enkelt og greit havregryn med melk, vann eller yoghurt, og det man ønsker av nøtter, frø, frukt og bær. Deretter lar man blandingen stå i kjøleskapet over natta, og når morgenen kommer, er frokosten klar.

Dersom du har litt restekaffe til overs, kan du bytte ut deler av væsken med kaffe. Grøt og kaffe er en vanlig frokostkombinasjon for veldig mange, så her slår man altså to fluer i én smekk!

2. Kaffemousse

Sjokolademousse er en favoritt blant både voksne og barn. Dersom man ønsker å lage en liten vri på den klassiske desserten, kan man tilsette restekaffe i oppskriften. Sjokolade og kaffe er tross alt en uslåelig kombinasjon!

En skål med kaffemousse står på et bord

Kaffemousse er en deilig dessert for både barn og voksne. Foto: Colourbox.com

3. Arme riddere

Arme riddere, også kalt «French toast», er loffskiver dynket i egg og melk, toppet med sukker, kardemomme og kanel. Det er en ypperlig måte å bruke opp gamle loffskiver, og dersom man har restekaffe til overs, kan man bytte ut opptil halvparten av melken med kaffe. Resultatet blir da arme riddere med smak av cappuccino!

4. Proteinshake

Det er mange som foretrekker å ta seg en proteinshake om morgenen fremfor å spise frokost. Det er raskt å lage og enkelt å ta med seg, og gir kroppen de næringsstoffene som er nødvendig for å få en god start på dagen. Dersom du har litt restekaffe til overs, kan du jo prøve å tilsette det i proteinshaken – både sjokolade og vanilje smaker utrolig godt med litt kaffe!

Relaterte artikler