Slik lager du kaffe latte med peanøttsmør

En fyldig og kremet kaffe latte!

En krukke med peanøttsmør står ved siden av en kopp med kaffe Foto: Colourbox.com

Det er svært populært med bulletproof-kaffe – noen ganger også kalt ketokaffe og smørkaffe. Dette er altså kaffe som er tilsatt litt smør. Ønsker du å lage en litt annen vri på denne kaffen, kan du teste ut denne oppskriften på kaffe latte med peanøttsmør!

Kaffen får en deilig og fyldig nøttesmak, uten at den er for utpreget. Dette er en smak som går svært godt sammen med den bitre kaffen!

Oppskrift på kaffe latte med peanøttsmør

Siden dette er en kaffe latte, skal man egentlig bruke espresso og steamet melk. Det går imidlertid fint an å bruke en litt ekstra sterkt brygget kaffe. Vi anbefaler uansett å bruke en espressokaffe, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.

Du trenger heller ikke profesjonelt kaffeutstyr for å steame melken. Dette kan for eksempel gjøres med en håndholdt melkeskummer. Da varmer du opp melken til mellom 50℃ og 65℃, og så skummer du den med melkeskummeren. Eventuelt kan man bruke en stavmikser, håndvisp eller presskanne.

Er du ikke så fan av peanøttsmør? Fortvil ikke – du kan variere denne oppskriften med andre typer nøttesmør, slik som for eksempel mandelsmør eller hasselnøttsmør!

Ingredienser

  • 30 ml espresso
  • 2 dl melk
  • 1 ss peanøttsmør

Fremgangsmåte

  1. Ha peanøttsmør i en kopp eller et glass.
  2. Lag espresso og hell oppi glasset. Rør med en skje, slik at peanøttsmøret blander seg med kaffen.
  3. Steam melken, og hell oppi glasset.
  4. Tilsett eventuelt litt honning hvis du ønsker en litt søtere variant.
  5. Nyt umiddelbart!

Relaterte artikler