Gjør smørkaffe sunnere!

Smørkaffe er full av energi, nå enda sunnere og visstnok også slankende.

En litt sunnere skuddsikker kaffe står på et bord. Hvis du ønsker en litt sunnere variant av keto-kaffe, kan du bytte ut MCT-olje med jomfruolje. Foto: Colourbox.com

Ultrahippe kaffedrikkere med treningsnykker kjenner selvsagt til smørkaffe. Men hva med å gjøre kaffen – om ikke mer skuddsikker – så kanskje litt sunnere? Løsningen er olivenolje.

Hva i all verden er det vi skriver om? Jo, selvsagt smørkaffe – også kjent som fettkaffe, ketokaffe og bulletproof coffee – som vi har skrevet om tidligere. Smørkaffe tok livsstilsverdenen med frisk bris for noen år siden. Det var da at Dave Asprey lanserte bulletproof coffee som smøring for dine kognitive evner, i tillegg til å kunne fylle deg opp med mer energi. Kaffen hevdes i tillegg å være slankende.

Hva er alt dette preiket om smør?

Jo: Dave Asprey, som før sine gurudager var gründer i Silicon Valley, la i midten av forrige tiår ut på reise til det tibetanske Kailashafjellet. Fjellet, som er hellig både for hinduister og buddhister, tiltrekker seg hvert år en mengde pilgrimer. Og det var av dem at Dave ville lære seg ekte meditasjon. Vel på plass ble amerikaneren i stedet slått ut av kulde og høydesyke. Og det var da at en tibetansk kvinne serverte den nå svimle Dave en kopp te blandet med yaksmør, noe som straks ledet til mental klarhet. I henhold til Dave. Opplevelsen ble ifølge legenden begynnelsen på bulletproof-idéen. Og begrepet smørkaffe.

En sunnere variant av smørkaffe

Smørkaffe er kaffeversjonen av teen som Dave fikk servert i de tibetanske fjell. Pluss litt til. Rettere sagt usaltet smør og MCT-olje i stedet for yaksmør. Det er smøret som skal heve de kognitive evnene, mens MCT-oljen – som er satt sammen av to fettsyrer fra kokosolje – skal være generelt god for hjernen.

Enkelte hevder nå at jomfruolje er langt sunnere enn MCT-olje, på grunn av sine antioksidanter og sunne fett. Den nye oppskriften blir derfor som følger:

Fortvil ikke

Hva om du nå ikke liker den nye olivenoljekaffen? Fortvil ikke. Bland i stedet tre spiseskjeer av den kvernede kaffen med én spiseskje av olivenoljen. Og vips, så har du en flott ansiktsskrubb! Ifølge flere som mener å vite mye om slikt …

Relaterte artikler