En deilig frappe slik du får den i Hellas

Savner du å reise? Med denne frappen kan du få ordentlig sydenfølelse – hjemmefra!

To glass med frappe. Frappe er en herlig sommerdrikk som er enkel å lage. Foto: Colourbox.com

Mange av oss har lesket oss med en iskald, skummende og passe søt frappe på ferie. Heldigvis er det fullt mulig å lage det hjemme også!

Nøyaktig hvor frappe oppstod, er det forskjellige meninger om. Noen mener den oppstod på slutten av 1800-tallet. Andre mener den først kom på 50-tallet en gang det ikke var varmt vann å oppdrive til kaffen.

Hvem som egentlig var først ute med denne smaksbomben spiller imidlertid ikke egentlig så stor rolle. Poenget er at hovedingrediensene i denne herlige kaffedrikken er kaffe, sukker og isbiter. Det hele ristes sammen, og vips! så får du en drikk som serveres på alle greske kaféer.

Det mest karakteristiske med denne frappen er – foruten at den er iskald – den friske og oppkvikkende smaken.

Oppskrift på frappe med melk

Frappe kan lages både med og uten melk. Kondensert melk er et godt alternativ. Du kan også prøve våre oppskrifter på havremelk og fløte av cashewnøtter.

Ingredienser

  • Dobbel espresso*
  • 1–3 ss sukkerlake (se oppskrift nedenfor)
  • Ønsket mengde melk

I tillegg trenger du en shaker eller blender og et stort glass.

* Dersom du ikke har espresso tilgjengelig, kan du bruke iskaldt vann og finmalt pulverkaffe. Bruk da 2 ts kaffe til 2 dl vann.

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en shaker eller en blender, og rist kraftig i ett minutt. Melken kan eventuelt tilsettes etter at drikken er ristet.
  2. Hell frappen over i glasset og server gjerne med et sugerør.

Oppskrift på sukkerlake

Ingredienser

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Hell sukker og vann i en kjele.
  2. Kok opp til sukkeret er fullstendig oppløst.
  3. Avkjøl.

Om du ønsker en smaksatt sukkerlake, kan du for eksempel legge en kanelstang eller en vaniljestang i laken under kokingen.

Relaterte artikler