Savner du å reise? Med denne frappen kan du få ordentlig sydenfølelse – hjemmefra!
Frappe er en herlig sommerdrikk som er enkel å lage. Foto: Colourbox.comNøyaktig hvor frappe oppstod, er det forskjellige meninger om. Noen mener den oppstod på slutten av 1800-tallet. Andre mener den først kom på 50-tallet en gang det ikke var varmt vann å oppdrive til kaffen.
Hvem som egentlig var først ute med denne smaksbomben spiller imidlertid ikke egentlig så stor rolle. Poenget er at hovedingrediensene i denne herlige kaffedrikken er kaffe, sukker og isbiter. Det hele ristes sammen, og vips! så får du en drikk som serveres på alle greske kaféer.
Det mest karakteristiske med denne frappen er – foruten at den er iskald – den friske og oppkvikkende smaken.
Frappe kan lages både med og uten melk. Kondensert melk er et godt alternativ. Du kan også prøve våre oppskrifter på havremelk og fløte av cashewnøtter.
I tillegg trenger du en shaker eller blender og et stort glass.
* Dersom du ikke har espresso tilgjengelig, kan du bruke iskaldt vann og finmalt pulverkaffe. Bruk da 2 ts kaffe til 2 dl vann.
Om du ønsker en smaksatt sukkerlake, kan du for eksempel legge en kanelstang eller en vaniljestang i laken under kokingen.
Vi nyter kaffen mens vi ser utover det som må være Hellas sin vakreste strandperle.
Selv om vi for tiden ikke har mulighet til å reise, må det være lov å drømme seg litt bort … og også på ferie trenger vi kaffe!
Gleden over gresk og tyrkisk kaffe har vi hatt på mange ferier. Hvorfor ikke forsøke å gjenskape den hjemme?
Hva med å ta en liten jordomseiling, rett fra kjøkkenet?