TravelQueen: Elafonisi Beach – et lite stykke Karibien i Hellas

Vi nyter kaffen mens vi ser utover det som må være Hellas sin vakreste strandperle.

TravelQueen sett bakfra på stranden. Foto: Travelqueen

På Kreta finnes det som må være Europas fineste strand. Etter å ha opplevd paradis på Aruba, St. Barth og Cuba, kan jeg virkelig anbefale deg å reise til Kreta neste gang du trenger sol og strandliv. Elafonisi Beach er like vakker som en hvilken som helst karibisk perle.

Elafonisi Beach har en lagune med langgrunt vann omkranset av finkornet rosa sand. Det er de rosa skjellene som gir fargen til stranden, og kontrasten med det turkise vannet minner om Karibien.

Gresk kaffe – laget med kjærlighet

Det er ikke mulig å være i Hellas uten å drikke gresk kaffe. Den eldre mannen på den lille tavernaen hvisker meg i øret at gresk kaffe egentlig er tyrkisk kaffe, men at det ikke er taktfullt å kalle den tyrkisk i Hellas. Det var visstnok i det 16. århundre at akkurat denne måten å lage kaffe på ble introdusert i Europa, av tyrkerne.

En smilende gresk mann med bart og hatt.

Foto: TravelQueen

Det er et ritual som pågår foran meg, og stoltheten i øynene til mannen er lett å se. Hver detalj i prosedyren vies oppmerksomhet og blir grundig forklart for meg.

Kaffen er finmalt og lages i en briki – den tradisjonelle metallkannen med langt håndtak. Han tilsetter en toppet teskje med kaffe for hver kopp i det kokende vannet, og tilsetter sukker. Det kokes opp igjen. Han kikker i kannen for å se om skummet legger seg. Vi andre venter i spenning på kaffen vi har bestilt. Han gjentar prosessen nok en gang. Han tar en skje og rører for å fordele kaffepulveret jevnt, og serverer den i kaffekoppene våre.

Han ser på oss med et forventningsfullt blikk med et tannløst smil – og vi nyter kaffen mens vi ser utover det som må være Hellas sin vakreste strandperle.

Relaterte artikler