TravelQueen deler sine kaffeopplevelser på KaffeGeek

Uansett hvor hun lander, leter bloggeren alltid etter det perfekte stedet å drikke kaffe.

En kvinne ser mot havet. Tove M. Taalesen står bak bloggen TravelQueen.

Som reiseblogger, skribent og instagrammer, fører jobben min meg til land og byer verden over, så jeg kan fortelle historiene deres. Fremover skal jeg skrive om mine kaffeopplevelser.

Som ambassadør for KLM, har jeg reist til storbyer i Europa, opplevd de karibiske rytmene og Østens mystikk. Og jeg blir ikke lei av flyplasser, flymat og lange ventetider i immigrasjonen. Det er en del av opplevelsen med å være på tur.

Det perfekte stedet å drikke kaffe

I fjor besøkte jeg 23 destinasjoner verden over, og uansett hvor jeg lander, leter jeg alltid etter det perfekte stedet å drikke kaffe. For meg dreier det seg om å møte mennesker, bli kjent med lokalbefolkningen og høre deres historier. Mennesker som tar meg med til det lokale utsiktspunktet, så jeg kan få tatt det «perfekte» Instagram-bildet, og andre ganger blir jeg invitert hjem på ettermiddagskaffe i hagen til bestemor.

Mennesker møtes best over mat og drikke

Det er i de nære møtene med menneskene at jeg forstår at vi ikke trenger å snakke samme språk, ha samme bakgrunn eller heie på samme lag. Det dreier seg om å dele opplevelser, og være til stede her og nå. Og uten unntak møtes vi mennesker best over mat og drikke, det er min erfaring. Mat er kultur, tradisjoner og historie, og det løser opp stemningen å dele et måltid sammen. Jeg forsøker å være modig så jeg kan smake på de lokale rettene som marsvin og slange, eller lokale drikker som fermenterte biller.

Verdens dyreste kaffe i Vietnam

I Vietnam fikk jeg min første kopp med kopi luwak som er verdens dyreste kaffe – og den kommer ut av rumpa på en desmerkatt. Kaffen var fyldig, og smakte fortreffelig i myldret av trafikk-kaoset i Saigon.

Kaffe – en kode for å treffes

Rett inn på topplisten min i 2018 kommer besøket til kontrastene i Hong Kong og fotballgleden i Beograd. Jeg glemmer heller ikke skottenes deilige «sticky toffee pudding». Kaffe er en kode for å treffes de fleste steder i verden. La oss ta en kaffe, sier vi. Vi gir hverandre en sjanse til å bli kjent over en kopp kaffe, en espresso eller som i Malaga; solo.

Fremover skal jeg skrive om mine kaffeopplevelser gjennom verden, og ta deg med på en reise med mat og drikke som den største delen av opplevelsen – ved siden det perfekte Instagram-bildet, selvfølgelig.

Alle innleggene til TravelQueen på KaffeGeek er merket med hashtaggen #travelqueen.

Om TravelQueen Tove M. Taalesen

  • Content creator og instagrammer
  • Reiser på fulltid
  • KLM-ambassadør
  • Statsviter, og tidligere lakei for Kongeparet
  • Instagram: @travelqueennorway
  • Blogg: travelqueen.no

Relaterte artikler