TravelQueen: Morgenkaffe og soloppgang i Sør-Afrika

En safari-reise til Sør-Afrika er en opplevelse for livet. Det er kanskje noe man gjør en gang i livet, og jeg lover det er verdt å vente på.

TravelQueen smiler til kamera. På en bakketopp stoppet vi for morgenkaffe. Med utsikt mot ”Lion Hill”, hvor solen var i ferd med å farge landskapet, ble vi servert kaffe og kjeks. Foto: TravelQueen

De vakre nasjonalparkene, viltreservatene, de imponerende savannene og møtet med Afrikas ville dyr skaper til sammen de mest fantastiske opplevelsene.

Afrika er et skattkammer av eventyrlige inntrykk. Den storslåtte naturen, de afrikanske trommene, dansen og lydene i mørket påvirker alle sansene. Morgenkaffe på safari kan anbefales.

Krüger nasjonalpark har over 10 000 hektar med villmark. Her er det ville dyr i deres eget habitat, og bli ikke overrasket om de forviller de seg inn i selve lodgen der du bor. Jeg hadde villsvin i hagen, apekatter på terrassen og elefanter som kom ned til Ollifant River for å drikke vann.

Morgenkaffe

Første game-drive startet med avreise klokken 03:30, og i stummende mørke kjørte vi i den åpne bilen ut i et ukjent terreng. På en bakketopp stoppet vi for morgenkaffe. Med utsikt mot «Lion Hill», hvor solen var i ferd med å farge landskapet, ble vi servert kaffe og kjeks. Svart filterkaffe med sukker som smakte himmelsk!

Et bord med kaffekopper.

Foto: TravelQueen

Allerede på den første turen før frokost fikk vi se elefanter, giraffer, løver, sebra, nesehorn, bøffel og leopard.

Elefanter i vannkanten.

Foto: TravelQueen

Frokost i bushen

Frokosten spiste vi ute i bushen. Kokkene tilberedte frokost til oss ute i det fri. Fra åpne flammer fikk vi servert egg & bacon, frukt og nykokt morgenkaffe. De erfarne vaktene beskyttet oss mot ville dyr mens vi satt med hver vår kaffekopp, og diskuterte hvor ferden skulle gå videre.

Fruktbiter på et fat.

Foto: TravelQueen

På leting etter løver

Målet med hele Afrika-turen var å se løvene. Løvene var vanskelig å finne. De måtte vi virkelig lete etter, men etter mange timers tålmodighet ble vi endelig premiert med en løveflokk på fem som alle lå og sov – og virket totalt uinteressert i oss.

Relaterte artikler