En safari-reise til Sør-Afrika er en opplevelse for livet. Det er kanskje noe man gjør en gang i livet, og jeg lover det er verdt å vente på.
Afrika er et skattkammer av eventyrlige inntrykk. Den storslåtte naturen, de afrikanske trommene, dansen og lydene i mørket påvirker alle sansene. Morgenkaffe på safari kan anbefales.
Krüger nasjonalpark har over 10 000 hektar med villmark. Her er det ville dyr i deres eget habitat, og bli ikke overrasket om de forviller de seg inn i selve lodgen der du bor. Jeg hadde villsvin i hagen, apekatter på terrassen og elefanter som kom ned til Ollifant River for å drikke vann.
Første game-drive startet med avreise klokken 03:30, og i stummende mørke kjørte vi i den åpne bilen ut i et ukjent terreng. På en bakketopp stoppet vi for morgenkaffe. Med utsikt mot «Lion Hill», hvor solen var i ferd med å farge landskapet, ble vi servert kaffe og kjeks. Svart filterkaffe med sukker som smakte himmelsk!
Foto: TravelQueen
Allerede på den første turen før frokost fikk vi se elefanter, giraffer, løver, sebra, nesehorn, bøffel og leopard.
Foto: TravelQueen
Frokosten spiste vi ute i bushen. Kokkene tilberedte frokost til oss ute i det fri. Fra åpne flammer fikk vi servert egg & bacon, frukt og nykokt morgenkaffe. De erfarne vaktene beskyttet oss mot ville dyr mens vi satt med hver vår kaffekopp, og diskuterte hvor ferden skulle gå videre.
Foto: TravelQueen
Målet med hele Afrika-turen var å se løvene. Løvene var vanskelig å finne. De måtte vi virkelig lete etter, men etter mange timers tålmodighet ble vi endelig premiert med en løveflokk på fem som alle lå og sov – og virket totalt uinteressert i oss.
Noen mener Galapágosøyene er forhekset. Mystikken rundt øyene lever fortsatt, og faunaen og floraen som lever her er unikt fra resten av verden.
Hvis du leier «Carlsberg Cabin», som ligger i en idyllisk engelsk skog, kan du få Espresso Martini «with a twist». Drinken er laget på en prisvinnende lokalprodusert kafferom.
I Portobello Road er det mange bakerier som frister med kaffe og kaker.
Høydepunktet på kakaomuseet var å teste de ulike sjokoladevariantene. Min favoritt var selvfølgelig Eclat de café 70 % cacao.