TravelQueen: Carlsberg Cabin i Cornwall

Hvis du leier «Carlsberg Cabin», som ligger i en idyllisk engelsk skog, kan du få Espresso Martini «with a twist». Drinken er laget på en prisvinnende lokalprodusert kafferom.

Tom Read viser frem en flaske med Kalkar Cornish Coffee Rum. Tom Read står bak den prisvinnende rommen Kalkar Cornish Coffee Rum. Han er en av naboene til Carlsberg Cabin. Foto: TravelQueen

I Kudhva, nær Tintagel i Cornwall i det sørvestlige England, ligger Carlsberg Cabin. Den kombinerte baren og hytta ble bygget som en del av en markedskampanje for Carlsberg.

Bryggeriet samlet seks fremmede mennesker for å bygge Carlsberg Cabin på fem dager i en skog i Cornwall. Kampanjen ble en reklamevideo, som raskt fikk mange treff på nettet. Filmen viser omtanke om bærekraft, teamwork, vennskap og dansk øl.

Da TravelQueen besøkte stedet, fikk hun oppleve en «Espresso Martini with a twist».

Digital detox i Kudhva

Carlsberg Cabin ligger idyllisk til i skogen, omgitt av trær og et rikt dyreliv. Den er innredet i skandinavisk stil, og arkitekten har latt seg inspirere av de gamle maskinhusene fra gruvene i Cornwall. Nå kan den leies på Airbnb med plass til seks personer, og egen tappekran er inkludert. Kudhva drives etter bærekraftige prinsipper, og ønsker gjestene sine velkommen til et opphold for digital detox. Her får du kortreist mat, lokalprodusert drikke og våkner til lydene av geitene som beiter i området.

Landskap i Cornwall.

Foto: TravelQueen

Espresso martini with a twist

Da jeg besøkte Carlsberg Cabin i høst, møtte jeg Tom Read, en av naboene til baren. Han er lidenskapelig opptatt av rom, og startet sitt eget destilleri; Genuine British Rum. Med kunnskap om sprit og destillering og mye kjærlighet for faget, skaper han stadig nye smaker som han nå selger kommersielt.

Min favoritt var selvfølgelig en kaffevariant, «Espresso Martini with a twist»Den ble laget på hans egen kafferom: Kalkar Cornish Coffee Rum. Kaffespriten får du ikke kjøpt i Norge ennå, men reiser du til Cornwall, er den en selvfølge å ha med hjem i kofferten. Den passer like godt i en skandinavisk hytte i Cornwall som på hytta her i den norske fjellheimen.

A4-ark med produktinformasjon om Kalkar Cornish Coffee Rum.

Foto: TravelQueen

Oppskrift

  • 2 cl Kalkar Cornish Coffee Rum
  • 2 cl hvit rom
  1. Bland rommen sammen med kokosvann og en anelse sirup i shaker. Med Toms kaffesprit trenger du ikke tilsette mer kaffe.
  2. Server det i et cocktailglass, gjerne med is.
Espresso Martini med isbiter sett ovenfra.

Foto: TravelQueen

Relaterte artikler