TravelQueen: Kaffe og julemarked i Aberdeen

TravelQueen gir sine tre favoritter for den ekte julefølelsen i Aberdeen.

Rognebær i forgrunnen. Juleboder i bapkgrunnen. Ved Marischal College finner du vintereventyret Christmas Village med salg av varm “Mulled Wine”, brente mandler og boder med lokalt håndverk. Foto: TravelQueen

Den skotske havnebyen er et bra reisemål for nordmenn ute etter shopping, god mat og kulturelle opplevelser – ikke minst julemarked!

Aberdeen kalles ofte «Europas oljehovedstad», fordi byen er senter for det meste av oljeaktiviteten på britisk sektor, og oljeindustri utgjør ryggraden i den lokale økonomien. 

Granittbyens sølvglitrende overflate

Aberdeen blir også omtalt som granittbyen eller sølvbyen. Hele seks millioner tonn granitt ble hentet ut fra et nærliggende steinbrudd og brukt i oppbygningen av byen. Granittsteinens sølvglitrende overflate finner du i storslåtte University of Aberdeen, og på universitetsområdet rundt. De mange bygningene og de smale brosteinsgatene er et levende bevis på byens rike utvikling og historie.

Julestemning i Aberdeen

I desember rigges byen for å skape den riktige julestemningen. Aberdeen er pyntet med lys og dekorasjoner, og ved Marischal College finner du vintereventyret Christmas Village med salg av varm “Mulled Wine”, brente mandler og boder med lokalt håndverk.

Om du vil teste balanseferdighetene dine på isbanen foran den gigantiske granittbygningen, så har du mulighet til å leie skøyter.

Mine tre favoritter for den ekte julefølelsen i Aberdeen er:

1. The Cult of Coffee

Den lokale kaffebaren serverer kaffe og kake med et smil! Økologisk kaffe sammen med Victoria sponge cake foran den knitrende peisen, er perfekt etter en lang formiddag med shopping.

28 Esslemont Ave, Aberdeen

En kopp kaffe og en asjett med kake.

Foto: TravelQueen

Vedovn med fyr.

Foto: TravelQueen

2. Christmas Village

Julemarkedet tilbyr aktiviteter, mat og drikke. Du kan leie skøyter for en billig penge, og danse til romantiske juleklassikere på høyttaleren.

Marischal College, Broad Street, Aberdeen 

Julefigur.

Foto: TravelQueen

Juledekorasjoner.

Foto: TravelQueen

3. Footdee/Fittie

Aberdeens ukjente hipsterperle finner du rett ved havna. Den gamle fiskelandsbyen har bevart sin sjarm med fargerike skjeve hus og nå finner du kunstnere, designere og hipstere side om side. Glem granittarkitektur for et øyeblikk, og gå deg vill i de små og sjarmerende gatene i Fittie og se på hvordan lokalbefolkningen pynter til jul.

Ved havnen, Aberdeen

Et julepyntet hus.

Foto: TravelQueen

Skal du til Edinburgh også, når du først er i Skottland? I så fall kan du ta en tur innom kaffebaren Cult Espresso, et sted for god kaffe og vaffel med pulled pork …

Relaterte artikler