Høydepunktet på kakaomuseet var å teste de ulike sjokoladevariantene. Min favoritt var selvfølgelig Eclat de café 70 % cacao.
Produksjonen av kakao, sukker og kaffe har vært viktig for øya gjennom tidene, og jeg besøkte kakaomuseet La Maison du Cacao. Foto: TravelQueenDet er sommer hele året på Guadeloupe, med en konstant temperatur på 28 grader – både i luften og i vannet. Vannet er turkisblått, strendene er milelange og solnedgangene uendelige.
Men Guadeloupe er så mye mer enn det: En aktiv vulkan, storslått mangroveskog, vakre fossefall, korallrev med havskilpadder, delfiner og fargerik fisker! Her møter du en gjestfri, kreolsk kultur som er resultatet av århundrer med innflytelse fra hele verden.
Produksjonen av kakao, sukker og kaffe har vært viktig for øya gjennom tidene, og jeg besøkte kakaomuseet La Maison du Cacao.
I den eksotiske hagen var det plantet banan-, kaffe- og kakaotrær. Det var fargerike blomster og vannfall. Vår lokale guide fortalte om kakaoens historie på sjarmerende fransk/engelsk. Hun viste oss hvordan kakaobønnen ble forvandlet til kakaomasse, før vi fikk smake varm sjokolade med en rik kakaosmak.
Høydepunktet var å teste de ulike sjokoladevariantene. Fra 100 % kakao til hvit sjokolade som ikke inneholder kakaomasse i det hele tatt. Vi testet ut sjokolade med chili, ingefær og kokos. Men, min favoritt var selvfølgelig: Eclat de café 70 % cacao. Mørk sjokolade med ekte kaffesmak. Kaffen som var tilsatt var fra en lokalprodusent med kaffebønner fra Guadeloupe.
Uansett hvor hun lander, leter bloggeren alltid etter det perfekte stedet å drikke kaffe.
Noen mener Galapágosøyene er forhekset. Mystikken rundt øyene lever fortsatt, og faunaen og floraen som lever her er unikt fra resten av verden.
Hvis du leier «Carlsberg Cabin», som ligger i en idyllisk engelsk skog, kan du få Espresso Martini «with a twist». Drinken er laget på en prisvinnende lokalprodusert kafferom.
Vi nyter kaffen mens vi ser utover det som må være Hellas sin vakreste strandperle.