TravelQueen: Kaffe til vakre designerkaker i Beijing

Mat som blir laget i samarbeid med kjente motehus og designere er virkelig populært i Kinas hovedstad for tiden.

TravelQueen sitter på en kafé, hvor hun holder en kaffekopp mot munne. TravelQueen drakk kaffe til sin afternoon tea i Beijing. Foto: TravelQueen

Jeg er en av de som foretrekker kaffe til Afternoon tea, og i Beijing fikk jeg den vakreste Afternoon tea jeg noen gang har fått servert.

Kina hadde lenge vært et ønskereisemål for meg, og jeg hadde lest om alle de kjente stedene jeg måtte besøke i Beijing. Den forbudte by, Sommerpalasset og Den himmelske freds plass. Jeg ville ikke gå glipp av Silkemarkedet, hutongene eller akrobatikkshowene. På planen min var selvfølgelig et besøk på et te-hus for å oppleve hvordan kineserne serverer te.

Ikke etter planen

Det ble ikke akkurat som planen jeg hadde laget på forhånd. Det var ingen som syklet lenger, alle kjørte bil. Trafikken var enorm, og jeg valgte heller severdighetene som lå i gangavstand.

Alt er større enn du kan forestille deg. Gatekryssene, varemagasinene og mengden av mennesker kan ikke beskrives. Dessuten var forurensningen enorm, selv om jeg var der i nyttårshelgen og de fleste fabrikkene var stengt, etter hva jeg ble fortalt.

Fotovennlig mat

Det som er den største trenden i Kina nå, er restauranter som spesialiserer seg på mat som er bildevennlig for sosiale medier. Restaurantene har tilpasset interiøret med farger og lyssetting, for å legge til rette for gjestene. Det gjør det lettere å legge ut på Instagram og WeChat. Det er rimelig markedsføring og en mye sterkere branding av restaurantene enn betalt annonsering. Maten må selvfølgelig smake godt, om ikke forsvinner gjestene videre til neste nyåpning. Ingen er lojale, heller ikke i Kina.

Mat i samarbeid med motehus

Mat som blir laget i samarbeid med kjente motehus og designere er også virkelig populært. Gjerne mat som blir utformet for å brande motehuset laget av berømte kokker. Maten visualiserer motehusenes produkter i mat-form, det var virkelig smakfull og visuell matkunst.

Vakker Afternoon tea – med kaffe

Jeg er en av de som foretrekker kaffe til Afternoon tea, og på Waldorf Astoria i Beijing fikk jeg den vakreste Afternoon tea jeg noen gang har fått servert. Det var et samarbeid med Vera Wang; designeren som har foreldre fra Shanghai, men er bosatt i New York. Hun lager bryllupskolleksjoner de fleste kvinner bare kan drømme om. Hennes «Red Velvet Dress» hadde kjøkkenet på Waldorf Astoria gjenskapt i sjokolade og glasur. Alt delikat servert i et sminkeskrin, sammen med en deilig kopp kaffe for min del.

Sminkebord med små kaker.

Vera Wangs «Red Velvet Dress» i sjokolade og glasur. Foto: TravelQueen

Relaterte artikler