TravelQueen: Ser verden gjennom kaffe i Hong Kong

I fotoikonet “Monster Building” finner du den moderne og minimalistiske kaffebaren % Arabica Hong Kong.

TravelQueen står i kaffebaren % Arabica. TravelQueen besøker kaffebaren % Arabica Coffee i Quarry Bay. Foto: TravelQueen

For oss instagrammere er Hong Kong et eldorado med skyhøye bygninger og lysshow hver kveld. Et av de mest populære stedene å ta bilde av er «Monster Building».

På kaffebaren % Arabica Hong Kong kan du se verden gjennom kaffe.

Kontrastenes by

Hong Kong er kontrastenes by. Det er en verdensmetropol med en spennende kolonihistorie; mange av byens innbyggere føler seg mer britisk enn kinesisk. Deler av Hong Kong ble britisk etter opiumskrigen i 1841, og overtok etter hvert flere områder og skapte verdens største handelssentrum. I 1997 overleverte britene Hong Kong tilbake til kineserne, men fortsatt lever sterke britiske tradisjoner som afternoon tea i beste velgående.

Byen serverer det beste av street food, og du kan reservere bord på high-end-restauranter med den mest spektakulære utsikten jeg noen gang har opplevd. Bortgjemt mellom skyskrapere og finansfolk finner du små sjarmerende gater med templer, munker og boder som selger kinesisk medisin laget av geitepenis. Og i den sjarmerende eldre delen av byen, Kowloon, kan du oppleve de tradisjonelle gatemarkedene.

Minimalistisk kaffebar i Monster Building

Et av de mest populære stedene å ta bilde av  i storbyen er «Monster Building» eller Yik Cheong Building, som ligger i Quarry Bay. Hollywood-storfilmene Ghost in the Shell og Transformers: Age of Extinction ble spilt inn her. Du har sett det på Instagram, de enormt store bygningene som står tett inntil hverandre med fargerike små balkonger. Her bor det tusenvis av mennesker, og nabolaget har blitt det mest fotograferte området i Hong Kong, selv om det er forbudt å ta bilder.

TravelQueen titter opp mot Monster Building.

I høst åpnet en ny kaffebar som skiller seg ut i et ellers slitt og overbefolket område. Lokalisert mellom to av inngangsdørene inn til «Monster Building», finner du den hvite og minimalistiske kaffebaren % Arabica Hong Kong, i sterk kontrast til omgivelsene.

See the world through coffee

Min beste anbefaling for å sikre deg et av de ikoniske Hong Kong-motivene er å være tidlige ute på formiddagen. Etter fotograferingen kan du slappe av med en kaffe på % Arabica. Slagordet til kaffebaren er: «See the world through coffee».

På en stol i vinduet med en kopp med kaffe i hendene, kunne jeg se verden gjennom kaffe. Til Quarry Bay valfarter det unge, hippe turister fra alle verdenshjørner som har for øye å ta et bilde av seg selv i midten av disse monsterbygningene. Kombinasjon av utsikten og den overraskende moderne kaffebaren gjør et besøk her til en opplevelse.

Barista står bak en disk der det står to kopper med %-symbol.

Relaterte artikler