TravelQueen: Miljøvennlig kaffe i Oslo og Tokyo

Fuglen i Oslo er tre ting på en gang: Kaffebar, cocktailbar og vintagebutikk.

En kvinne med hatt sitter ved et bord og leser pensum. Foto: TravelQueen

Eierne bak Fuglen kaffebar i Oslo har også åpnet to kaffebarer i Japan. Slå den!

På Fuglen kaffebar er kaffen laget med kjærlighet for gode råvarer, og du kan kjøpe med deg interiøret om du finner noe du liker. Her kan du kjøpe en kaffe, en cocktail og samtidig kjøpe med deg en lampe eller en vase fra interiøret. Alt av møbler, kunst og pyntegjenstander er vintage fra 50- og 60-tallet.

Barista på Fuglen

Foto: TravelQueen

Bærekraftig interiør

Vintage-konseptet er interiør fra 50- og 60-tallet med brune skinnmøbler, palisander og design-objekter. Det er en miljøvennlig måte å dekorere og forandre på kaffebaren! Blant annet finner du fat og boller fra Cathrineholm. Veggene er tapetsert med opprinnelig Biri-tapet, som er strå limt på lerret.

Kaffe og bakverk

Husets baristaer serverer filterkaffe og alle slags espressodrikker, og du kan også ta med deg kaffe eller te i løsvekt hjem. Hjemmelagd bakverk som skolebrød og boller hører hjemme på en kaffebar i Norge, og dette finner du selvfølgelig flust av også på Fuglen kaffebar. Her er det altså noe å både spise og drikke for enhver som tar turen innom.

Kaffekopp med latte art i form av et hjerte

Foto: TravelQueen

Kul cocktailbar

På kvelden blir stedet til en kul cocktailbar for nabolaget, og alle andre som tar turen innom. Stemningen er alltid god, mye på grunn av det stilige interiøret.

For å finne Fuglen må du gå Universitetsgata helt frem til Pilestredet – krysse gaten og i den tunge betongklossen rett ved den trafikkerte veien finnes det som kanskje er Oslos beste kaffebar. Vi anbefaler derfor alle å ta turen innom, enten på dagtid for å drikke god kaffe og spise gode bakverk, eller på kveldstid en fredag eller lørdag, for å oppleve stemningen som kommer med cocktails og helg.

Husk på dette neste gang du besøker Tokyo: to Fuglen-kaffebarer finnes i verdensmetropolen.

Dekor på Fuglen.

Foto: TravelQueen

Relaterte artikler