Dette er noen av Europas beste kaffebyer – del 1

Kaffe er en viktig del av europeisk kultur. Her får du et utvalg av Europas beste kaffebyer!

Bilde av Hallgrímskirkja i Reykjavik på Island. Hallgrímskirkja i Reykjavik. Foto: Colourbox.com

De siste par årene har vært preget av reiserestriksjoner, men endelig begynner verden å åpne opp igjen. Mange nordmenn planlegger derfor allerede sommerferiene sine. Og hva er vel bedre enn å legge ferieplanene til en av Europas beste kaffebyer?

Vi har samlet et utvalg europeiske byer som regnes for å være blant verdens beste kaffebyer. Noen av byene er nok ganske selvsagte, mens andre kanskje er litt overraskende. Hvem vet, kanskje du kan finne inspirasjon til neste gang reisefeberen melder seg?

Europas beste kaffebyer

Det er mange byer som fortjener en plass på denne listen, og vi har derfor delt opp artikkelen i 3 deler. Det er rett og slett for mange kaffebyer som fortjener å nevnes til at vi klarte å omtale alle i én artikkel!

Oslo, Norge

La oss begynne hjemme i Norge. Du behøver nemlig ikke dra langt for å komme til en by som regnes som en av verdens beste kaffebyer. Faktisk trenger du ikke engang forlate landet!

Oslo havner på de fleste lister over kaffebyer som er verdt å besøke. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at Norge ligger på verdenstoppen når det kommer til kaffeforbruk, kun slått av Finland. Norsk kaffe bærer preg av å være av svært høy kvalitet, og det er vanlig å lysbrenne kaffebønnene. Dette kalles også for den «nordiske brennestilen».

Kaféer man bør besøke: Supreme Roastworks, Tim Wendelboe og Fuglen

Kaffe man bør prøve: Kokekaffe eller svart kaffe av lysbrente kaffebønner

Bilde av Uspenski-katedralen i Helsinki.

Uspenski-katedralen i Helsinki. Foto: Colourbox.com

Helsinki, Finland

Finland er det landet i verden som drikker mest kaffe, så det er naturlig at de har peiling på denne drikken. Det kommer altså ikke som noen overraskelse at landets hovedstad er å regne som en av verdens beste kaffebyer.

Historisk sett var det et fokus på kvantitet fremfor kvalitet i Finland, men de siste årene har det dukket opp mange kaféer som spesialiserer seg på kaffe av høy kvalitet. I dag myldrer det av små kaféer i Helsinki som serverer spesialkaffe, så her kan man velge og vrake.

Kaféer man bør besøke: Cafetoria Roastery og Cafe Regatta

Kaffe man bør prøve: Americano eller svart kaffe av lysbrente kaffebønner

Wien, Østerrike

Kaffehusene har alltid vært en viktig del av Wiens kultur. Faktisk tar de kaffehuskulturen så seriøst at das Wiener Kaffeehaus har blitt oppført på UNESCO sin liste over immateriell kulturarv. Det er derfor selvsagt at man må ta turen innom et av disse kaffehusene når man først er i byen!

Wien er fødestedet til vår alle elskedes cappuccino, men de har også mange lokale varianter av den populære kaffedrikken som er verdt å teste ut. Det finnes svært mange gode kaffehus i Wien, og det er nesten umulig å ikke få en god opplevelse uansett hvilket man velger.

Kaféer man bør besøke: Café Central og Kaffeemodul

Kaffe man bør bestille: Cappuccino, Wiener Melange eller Einspänner

Bilde av parliamentet i Wien med et østerriksk flagg.

Parliamentet i Wien. Foto: Colourbox.com

Reykjavik, Island

Island kommer etter Finland og Norge på listen over hvem som drikker mest kaffe i verden. Men der Finland og Norge foretrekker lysbrent kaffe, drikker islendinger oftere espressobaserte drikker. Kaffe latte er uten tvil den mest populære kaffedrikken.

Reykjavik har ikke Starbucks og andre store kaffekjeder, noe som gir rom for små, uavhengige kaféer. Disse finnes på omtrent hvert eneste gatehjørne. Kvaliteten på islandsk kaffe er svært høy, så uansett hvilken kafé du går inn på, vil du få svært god kaffe!

Kaféer man bør besøke: Kaffitár og Te & Kaffi

Kaffe man bør bestille: Kaffe latte laget med islandsk melk

Kilder: coffeeaffection.com, travelaway.me, lazytrips.com, thetravelquandary.com, eu.usatoday.com, adventuresofacarryon.com

Relaterte artikler