Dette er noen av Europas beste kaffebyer – del 2

Kaffe er en viktig del av europeisk kultur. Her får du et utvalg av Europas beste kaffebyer!

En person holder en kopp med kaffe opp mot Hagia Sofia i Istanbul. Hagia Sofia – Ἅγια Σοφία – i Istanbul. Foto: Colourbox.com

De siste par årene har vært preget av reiserestriksjoner, men endelig begynner verden å åpne opp igjen. Mange nordmenn planlegger derfor allerede sommerferiene sine. Og hva er vel bedre enn å legge ferieplanene til en av Europas beste kaffebyer?

Vi har samlet et utvalg europeiske byer som regnes for å være blant verdens beste kaffebyer. Noen av byene er nok ganske selvsagte, mens andre kanskje er litt overraskende. Hvem vet, kanskje du kan finne inspirasjon til neste gang reisefeberen melder seg?

Europas beste kaffebyer

Det er mange byer som fortjener en plass på denne listen, og vi har derfor delt opp artikkelen i 3 deler. Det er rett og slett for mange kaffebyer som fortjener å nevnes til at vi klarte å omtale alle i én artikkel!

København, Danmark

Dansker drikker nesten like mye kaffe som islendere, og er altså på fjerdeplass over kaffedrikkende land. København har også gått i spissen når det kommer til «third wave»-kaffe. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at dansker tar både kaffebrenning og kaffebrygging svært seriøst.

Uansett hvilken kafé du velger å besøke i København, kan du være sikker på at du vil få en nydelig kopp med kaffe. Faktisk kan du finne noen av verdens beste kaffebarer her!

Kaféer man bør besøke: Coffee Collective og Cub Coffee Bar

Kaffe man bør bestille: Svart kaffe av lysbrente kaffebønner

En mann drikker takeaway-kaffe i London mens en rød buss kjører i bakgrunnen.

I London finner man kaffe på omtrent hvert eneste gatehjørne. Foto: Colourbox.com

London, England

Selv om Storbritannia historisk sett er bedre kjent for te, er det ikke å komme fra at de også kan kaffe. De siste årene har det dukket opp en skokk av kaféer og kaffehus over hele Storbritannia, og briter drikker stadig mer kaffe.

I London er det proppfullt av uavhengige kaféer, og nesten uansett hvilken sidegate du går ned, vil du snuble over et nytt og sjarmerende kaffested. Her er det altså mye å velge i.

Kaféer man bør besøke: Kennington Lane Café, Kiss the Hippo

Kaffe man bør bestille: Flat white

Istanbul, Tyrkia

Kaffekulturen i Istanbul skiller seg fra den vi er vant til. I Istanbul er kaffekulturen en blanding av gresk, vesteuropeisk og amerikansk, så her man kan altså finne litt av hvert! Et populært tyrkisk ordtak sier at ordentlig kaffe skal være «svart som helvete, sterk som døden og søt som kjærlighet».

Det er ikke vanskelig å få tak i god kaffe i Istanbul, og mange kaféer brenner kaffebønnene mens man ser på. Tradisjonell tyrkisk kaffe – Türk Kahvesi – er gjerne søt og kraftig, og serveres ofte sammen med Turkish Delight.

Kaféer man bør besøke: Mandabatmaz og Norm Coffee

Kaffe man bør bestille: Türk Kahvesi

Bilde av Berliner Dom i Berlin

Berliner Dom i Berlin. Foto: Colourbox.com

Berlin, Tyskland

Berlin har et internasjonalt preg og er en perfekt by for alle hipstere – inkludert kaffehipstere. Det siste tiåret har det skjedd en enorm endring i den tyske hovedstaden, ikke minst på kaffefronten. De har lenge fokusert på «third wave»-kaffe, og det er i dag mulig å finne spesialkaffe på alle kanter av byen.

Berlin er hjemmet til noen av Europas beste kaffebrennere. Et fellestrekk er at de mener at kaffen blir best når den brennes så lite som mulig, og at kaffebønnene kun skal brennes til de så vidt rekker å fullt utvikle alle smakene. Målet er å fremheve det som gjør hver kaffe unik.

Kaféer man bør besøke: Five ElephantThe Barn og Bonanza Coffee Roasters

Kaffe man bør bestille: Flat white

Kilder: coffeeaffection.com, travelaway.me, lazytrips.com, thetravelquandary.com, eu.usatoday.com, adventuresofacarryon.com

Relaterte artikler