Lyst, lett og smakfullt på Oslo Kaffebar – i Berlin!

Målet er at kaffebaren skal være et enkelt, upretensiøst og hyggelig sted som serverer noe av den beste kaffen i Berlin.

Kaffebønner til salgs i kaffebaren. Oslo Kaffebar er et spennende innslag i Berlins flora av kaffebarer. Foto: Sjo og Floyd

Berlin er et mekka for kaffeelskere. Her er utvalget av kaffebarer stort, kaffemenyene er varierte og antallet dyktige baristaer er høyt. Det gir også god kvalitet og fine kaffeopplevelser – blant annet på Oslo Kaffebar.

En av byens kaffebarer som tilbyr en smak av norsk kaffetradisjon, er Oslo Kaffebar i Eichendorffstrasse 13.

Annerledes kaffebar

I denne relativt stille sidegaten finner du en liten oase dedikert til god kaffe. Kaffebaren ble etablert i 2012 av Kristian Moldskred, Steve Morris og Benjamin Mosse.

Målet var å etablere et enkelt, upretensiøst og hyggelig sted som serverer noe av den beste kaffen i Berlin! Det er ingen beskjeden målsetting, men dette er absolutt en annerledes kaffebar som kombinerer god kaffe med en avslappende og hyggelig atmosfære. Interiørmessig er den en krysning av urbane Berliner-elementer og norsk hyttestil. Med andre ord nokså annerledes enn de fleste av kaffebarene du finner i denne millionbyen.

Ambassadekaffe

Både miljøet og stedets smakfulle kaffemeny ser ut til å appellere til et bredt publikum. Det kommer nok dels av en økende interesse for den nordiske og norske kaffestilen, og dels av at stedet har en hyggelig atmosfære.

Stedet har også fått en prestisjefylt avlegger. I de nordiske ambassadenes fellesbygg som ligger i Rauchstrasse 1, ble det etablert en filial av Oslo Kaffebar som et pop up-prosjekt i 2014. Det stengte i desember 2015, men mange ønsket å gjøre dette til et permanent tilbud. Derfor ble filialen gjenåpnet i 2016. Her er det åpent for alle! Forøvrig er det vel verd å kombinere kaffekultur med det øvrige tilbudet du finner i «Fellesbygget». Her er det hele tiden spennende utstillinger og arrangementer som viser ulike sider av de nordiske landenes kultur.

Uansett: Oslo Kaffebar i Berlin er vel verdt et besøk!

Relaterte artikler