Hjemmekontor har gitt en økning i kaffekonsumet i Storbritannia.
Mer enn halvparten av alle briter drikker mer kaffe nå enn de gjorde på begynnelsen av pandemien. Kun 13 prosent drikker mindre kaffe enn tidligere. Det viser en spørreundersøkelse gjennomført av kaffeselskapet Coffee Direct.
Sammenlignet med før pandemien, har det daglige kaffekonsumet økt med én kopp kaffe hos én av fem briter. 22 prosent svarer at kaffekonsumet har økt med to eller flere kopper, mens det hos 5 prosent har økt med mellom fire og syv kopper kaffe. Når det kommer til takeaway-kaffe drikker britene i gjennomsnitt to kopper mindre i uken sammenlignet med før pandemien. Totalt sett drikker de likevel mer kaffe.
Det finnes flere årsaker til at kaffekonsumet har gått opp. 62 prosent svarer at de tar flere pauser i løpet av arbeidsdagen når de sitter på hjemmekontor, og dermed også drikker mer kaffe. 28 prosent svarer at kaffe reduserer stress, og 27 prosent sier at det øker motivasjonen.
Tallene fra undersøkelsen støttes opp av salgstallene til Coffee Direct. Deres nettbestillinger har fått en økning på 96 prosent siden mars i fjor. De har fått en økning i salget av både filter-, espresso-, perkolator- og presskannekaffe, samt en økning i salget av hele kaffebønner. Dette viser at britene ikke bare drikker mer kaffe enn noen gang, men de er også opptatt av å male sine egne kaffebønner og prøve nye bryggemetoder.
Britene er ikke alene om dette. Noe av årsaken kan være at man i større grad styrer sin egen arbeidsdag, og det å lage seg kaffe blir en nødvendig avkobling fra jobb. Når vi i tillegg mister det sosiale ved kaffebaropplevelsen, har vi behov for å erstatte det med noe annet hyggelig. Å ta seg tid til å lage kaffe i løpet av arbeidsdagen vil kunne gi et øyeblikk med fred og ro, og gjøre oss bedre rustet til å håndtere resten av arbeidsdagen.
Kilde: newfoodmagazine.com
Selv om det drikkes mindre kaffe på jobb og på kaféer, har det totale konsumet økt.
Kaffe nytes i store mengder i både Europa og USA. Det er likevel enkelte forskjeller mellom kaffekulturene.
Likevel er ikke genetikk det eneste som påvirker smakspreferansene våre.
Vafler, som feires med en egen vaffeldag 25. mars, kan spises på mange forskjellige måter.