Amerikanere drikker mer kaffe enn før

Selv om det drikkes mindre kaffe på jobb og på kaféer, har det totale konsumet økt.

En kopp med kaffe står på et underlag ved siden av et amerikansk flagg På grunn av Covid-19 har kaffekonsumet økt i USA. Foto: Colourbox.com

På grunn av Covid-19, drikker amerikanere rekordmye kaffe hjemme. Det viser den årlige undersøkelsen om amerikaneres kaffevaner.

«National Coffee Data Trends Report» 2021 viser at amerikanere i gjennomsnitt drikker 2 kopper kaffe daglig, noe som betyr at hver kaffedrikker drikker nesten 3 kopper hver. Totalt sett drikkes det 646 millioner kopper kaffe hver eneste dag.

Drikker mer kaffe enn vann

85 prosent av de amerikanske kaffedrikkerne drikker minst én kopp hjemme. Dette er en økning på 8 prosent siden januar 2020. Nesten 60 prosent velger kaffe hver dag fremfor annen drikke – inkludert vann.

Siden det drikkes mer kaffe i hjemmet, har kaffekonsumet på arbeidsplasser gått ned med 55 prosent siden før pandemien. Til gjengjeld har både drive-through-kaffe og kaffebestillinger via apper gått opp 30 prosent.

Ifølge undersøkelsen har amerikanerne omfavnet sine nye kafferutiner. De eksperimenterer mer med kaffe, og prøver å gjenskape kaffebarfavorittene hjemme. Mer enn 40 prosent har prøvd ny kaffe i løpet av pandemien, og nesten 25 prosent gikk i anskaffelse av en ny kaffemaskin til hjemmet.

Likevel sier 35 prosent at de savner kaffebarkaffen. Nesten halvparten har derfor planer om å vende tilbake til kaffebarene i løpet av den neste måneden.

Kilde: gcrmag.com

Relaterte artikler